Lak, ki vsebuje manj kemikalij

Lak za nohte
Foto: Liberation Nails

Verjetno nikoli nisi pomislil, da bi lak za nohte potreboval trajnostno spremembo. Znamka čiste lepote, Liberation Nails je ustvarila popularne barve brez pomoči benzena, ftalatov, bizmutovega oksiklorida ali glikol etrov serije E. Ti laki imajo še vedno kemijsko osnovo iz butila in etila acetata, polimerov, barvil in titanovega dioksida, vendar pa so v večini narejeni iz naravnih olj, kot so baobab, kukui in sladki mandelj.

Podjetje s srcem

Ustvarjalci so se namenoma izognili najškodljivejšim kemikalijam, ki lahko povzročijo marsikatero zdravstveno težavo. Nasploh se to podjetje trudi surovine uporabljati čim dlje in je zato ustvarilo tudi veliko produktov, ki jih lahko ponovno napolniš. Od svojih dobaviteljev in proizvajalcev zahteva čim čistejšo delovno prakso in se poleg tega trudi biti čim bolj inkluzivno.

Lak za nohte, pisani nohti.
Foto: Liberation Nails

Izključili so parabene, ftalate, rakotvorne snovi, mutagene in 16 drugih kemikalij, povezanih s toksičnostjo. Namesto tega so uporabili svetlinovo olje, izvleček vijolice in naravne dišave. Odstranjevalec laka z možnostjo ponovnega polnjenja ima še vedno acetonsko osnovo za raztapljanje laka, vendar poleg tega vsebuje tudi kadilo in vitamine A, C ter E.

Čista lepota

Pomen čiste lepote najdemo v njenih produktih, našem zdravju in trajnostni podjetni praksi. Tako je Liberation Nails na pravi poti, vseeno pa moramo zmeraj pomisliti na potencialne alergene. Konec koncev smo lahko alergični tudi na sestavine, ki niso nujno škodljive kemikalije, ampak imajo rastlinsko osnovo. Bodi previden tudi pri zelenih produktih.

toner, skin, skincare
Foto: kerdkanno iz Pixabay
Prejšnji članekNova metoda za odstranjevanje mikroplastike
Naslednji članekOdbiti zimski športi, v katerih ljudje dejansko tekmujejo

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.