Must-have izdelki, ki jih moraš imeti vedno s seboj: winter edition

Zima je čas suhe kože, razpokanih ustnic in prehladov. In zato obstajajo tako imenovani holy grail kozmetični produkti, ki jih moraš imeti vedno pri roki za vsak lepotni emergency.

Razkužilo

Razkužilo v tvoji torbi ali nahrbtniku ne sme manjkati. Zima je čas bacilov in res si ne želiš, da bi zbolel za gripo ali prehladom, ker si se okužil na avtobusu. Zato vsakič, preden greš jest in po tem, ko greš z javnega prevoza ali ostalih legel bakterij, razkuži roke in tako vsaj malo prepreči prehladu, da te ujame.

otepanje bacilov med sezono gripe

Balzam za ustnice

Suhe ustnice so eden najbolj nadležnih zimskih pojavov, še huje pa je, ko ti začnejo pokati in krvaveti. Veliko ljudi to situacijo rešuje z lizanjem ustnic, ki pa vse samo še poslabša. Zato je pomembno, da imaš vedno pri sebi en balzam za ustnice, ki bo skrbel, da bodo tvoje ustnice sijoče tudi v mrzlih dneh. Balzam za ustnice lahko narediš tudi doma ter preizkusiš naš super recept!

balzami za ustnice

Krema za roke

Mastna krema za roke tudi ne sme manjkati. Ko koža postane suha, začne srbeti in se luščiti. To se da elegantno preprečiti z nanosom kreme za roke. Kremo za roke nanesi zjutraj in zvečer pred spanjem, pa tudi kdaj vmes. S tem boš tudi preprečil, da bodo tvoje roke videti stare in izgledale bodo forever young. Kremo za roke pa lahko uporabiš tudi za emergency primere, ko se ti na primer začne luščiti nos, ker imaš zelo suho kožo. S kremo za roke v torbi ne moreš zgrešiti, zagotovo pa boš »življenje rešil« marsikateri kolegici, ki je svojo pozabila doma.

Voda

Navsezadnje pa – tekočina. Pozimi je zelo pomembna tudi hidracija kože in telesa od znotraj, ne samo s kremicami in balzami. Zato poskrbi, da boš vedno pri sebi imel steklenico vode ali termos čaja in boš redno pil. Ker je pozimi bolj mraz, radi pozabimo na ustrezno hidracijo in tudi to je eden izmed razlogov za suho in dehidrirano kožo. Zato pij dovolj tekočine in s tem poskrbi za tvoje telo in kožo.

steklenice za vodo in termosi

 

Prejšnji članekPravljični škotski gradovi
Naslednji članekRomana Lare Paukovič

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.