Najhujši modni kiksi, ki se lahko zgodijo tudi tebi

V današnjem svetu si vsak želi biti unikaten na svoj način. Tako je tudi v svetu mode. Vsake toliko pa naletimo na hude modne kikse, ki se morajo končati. Poskrbi, da se jim izogneš v velikem loku.

VPL

Prvič slišiš in nimaš pojma kaj je to? Gre za kratico za izraz Visible Panty Line in se seveda nanaša na žensko modo oprijetih oblačil.

Bridget Jones in njene hlačke

Pri vsakem outfitu bodi pozorna na izbor spodnjega perila, ki je prav tako pomemben, kot izbor vrhnjih oblačil. Izberi brezšivne hlačke, ki skozi oprijeta oblačila niso vidne. Enako velja za nedrčke, ki naj bodo v barvi vrhnjega oblačila, ali še bolje, v barvi tvoje kože.

Muffin-topMuffin top

Ta izraz si zagotovo že srečala in veš, kako osovražen je med žensko populacijo. Pojavi se zaradi preozkih in (pre)nizkih jeansk in nikoli ne izgleda dobro. Pas toliko stisne, da se nad hlačami pojavi tako imenovani muffin-top, ki nima nič s prekomerno težo, saj je le posledica normalnih ženskih oblin in slabe izbire kroja.

Kako se mu izogniti? Le s pravilnim in premišljenim izborom hlač.

Ko se barvni odtenki stepejo

outfit
Primer premišljenega kombiniranja odtenkov

Do danes morda nisi opazila, vendar od sedaj naprej zagotovo boš: Kako zelo težko je najti dva črna kosa oblačil v popolnoma enakem odtenku!

Ta kiks se posebej nanaša na (letos zelo moden) monochromatic look. Če se odločiš za all-black, dobro preveri, da se odtenki ujemajo, saj različni odtenki črne barve skupaj izgledajo ceneno.

Podobno velja za monochromatic looke v drugih barvah. Če odtenki niso popolnoma enaki, naj bodo raje popolnoma različni, kot pa nekaj na približno.

 

Morda si pa imun na modne kikse. Reši kviz in ugotovi Kako prefinjen okus imaš – ali si prava dama/gospod?.

Prejšnji članekIščeš praktične izkušnje, dodatna znanja in veščine? Preveri kreativno pot do znanja
Naslednji članekTesla Roadster odbrzel mimo Marsa

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.