Novi tatuji in novi pearcingi za novo poletje!

S tatuji in pearcingi okrasimo naše telo ali …

Poletje je tu in z njim čas za nove pearcinge in tatuje. Že imaš enega, odloči se za drugega. Nimaš še nobenega? Potem je skrajni čas, da izpolniš svojo največjo željo in si privoščiš uhanček na najljubše mesto oz. za tatu na najbolj vroč predel telesa.

Kaj pomeni tatoo?
Tato pomeni za vsakega posameznika nekaj drugega. Nekateremu le lep doživljenjski okrasek, drugemu pomembne vrednote, načela, tretji z njim simbolizira svojo dušo, velikokrat pa gre za posebno kulturo oz. način življenja.

Odloči se za profesionalca!
Najpomembneje pri taki življenjski odločitvi je, da se odločite svoje telo prepustiti pravemu mojstru in ne »mazaču«. Mogoče vas bo res stalo kar nekaj evrčkov več, toda če pomislite, kaj vse se lahko zgodi … Seveda amaterski mojstri pri delu velikokrat uporabljajo nesterilno orodje, ki povzroča celoživljenske brazgotine in poškodbe na telesu. Z odločitvijo za tatu na črnem trgu boste ogrozili najpomembnjše – vaše zdravje.

Slovenci zadržani!
Statistični podatki kažejo, da smo Slovenci do tetovaž nekoliko zadržani. Medtem ko ima že vsaka druga deklica pearcing nekje v telesu, se minimalistični tatujčki skoraj ne pojavljajo. Pa kljub temu se je težko odreči prikupnim delfinčkom, rožicam, kitajskim črkam, zvezdicam. Najverjetneje smo zadržani predvsem iz zdravstvenega vidika, saj prav na račun teh mazačev nemalokrat pride do zapletov.

Tatu pomeni temeljit premislek!
Če se odločate za tatu, morate vedeti, da je treba tehtno razmisliti, saj vse skupaj ostane za vedno. In če je stvar za vedno, potem se vsekakor splača odšteti nekaj evrov več in se prepustiti pravemu mojstru. Največkrat se pojavlja tudi vprašanje – kaj si vtetovirati?! Nekaj pomembnega, nekaj, kar vas bo vse življenje spominjalo na nekaj ključnega, na nekaj, kar vam je drastično spremenilo oz. zaznamovalo življenje. Nekateri se odločajo za ime otroka, drugi partnerja, včasih so to kratice, spet drugi si želijo le estetske slikice, ki nima globljega pomena, največkrat pa tatu pomeni način življenja. V največji meri se ga poslužujejo rockerji in metalci, ki s tem kažejo na neko pripadnost.

Ljudje želimo biti unikatni!
Vse več pa je povpraševanj tudi po unikatnih tetovažah – npr. na jeziku, dlesnih, notranji strani ustnic ipd. Človeška domišljija seže zares daleč.

Zaprtost družbe!
Zakaj se več ljudi ne odloči za tatu pa je predvsem v enem in edinem razlogu. Tako pri nas kot tudi drugod po svetu je zaprtost družbe eden izmed glavnih razlogov, da ljudje ne posegamo po telesnih poslikavah. Seveda, končno bomo diplomirali po teh napornih študijskih letih in potem nam bo tetovaža trn v peti do dobre zaposlitve. Pa ne samo pri iskanju zaposlitve, tudi pri iskanju stanovanja in nasplošno v življenju. Torej služba ali tatu?

Vsak človek je že sam po sebi unikat, če si želite narediti še poseben trajen unikat, potem se odločite za vrhunskega mojstra, ki vam telo polepšal in ne iznakazil!

Tjaša Kržišnik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.