Poletne modne smernice

Modni trendi letošnjega poletja se obračajo v dvajseta leta preteklega stoletja, oblačila pa zaznamujejo potiski, pasteli in predvsem cvetlični vzorci.

Modne hiše, kot so Gucci, Etro in Marc Jacobs, so se zgledovale po ohlapni, sproščeni silhueti iz dvajsetih let, ki so jih zaznamovala t. i. »flapper« dekleta. Dekleta, ki so se osvobdila ozkih steznikov in dolgih kril, so poplesavala v ritmu charlestona v bleščečih krilih do kolen, brez poudarjenega pasu z mnogo poudarki iz resic in perja. Tovrstni modeli so namenjeni predvsem vitkim ženskam z majhnimi prsmi, vitkimi rokami in zgornjim delom telesa ter brez odvečnih »obročkov« na trebuhu.

 

Svež, poletni videz

Cvetlične vzorce pa lahko brez skrbi vključite kamor koli, naj si bo to na bluzi, obleki, torbici ali šalu. Če želite bolj svež poletni videz, kombinirajte cvetlični vzorec s kakšnim drugim vzorcem npr. s črtami, pikami ali abstraktnim potiskom. S cvetličnim vzorcem lahko tudi enkratno popestrite in omilite strogost službenega kostima, za nonšalantni ulični videz pa ga kombinirajte s sproščenimi kosi, ki spominjajo na športna oblačila ali vojaške potiske.

Popularni vzorci na poletnih oblačilih bodo tudi v stilu potiskov, ki vsebujejo realistične in fotografske elemente iz sveta arhitekture, narave in dekorja. Seveda pa se bodo ti vzorci in kosi oblačil med seboj kombinirali in mešali ter tako ustvarjali nove in nenavadne kombinacije. Pastelne barve ne bodo krasile samo naših oblačil, pač pa se bodo prenesle tudi na ličila npr. na rožnate odtenke šmink ter vse barve pastelov pri senčilih za oči ter lakih za nohte. Ker pa pastelni odtenki ne pristajajo vsem barvnim odtenkom kože, je treba uporabiti pravo kombinacijo. Če pastelno oblačilo na zgornjem delu telesa ne poudarja zdravega videza, pri obrazu raje uporabite kakšno močnejšo barvo ali kombinacijo z detajlom v črni.

 

Najbolj svež trend letošnjega poletja pa je, kot se že kaže, mint zelena barva

Barva daje izjemno svežino in drznost, pojavlja pa se tako v živahni različici kot tudi v nežnem pastelnem odtenku. Je barva, ki privlači pozornost okolice, hkrati pa lahko ostane neopažena in da celotnemu videzu poseben, svež in izviren podpis. Z mint zeleno se lahko podate kamor koli: na romantičen potep po mestu in jo popestrite s čipkami, pikami; na divjo zabavo, kjer boste pustili vtis; v divjino, kjer boste očarali z živalskimi potiski; v cvetlični vrt ali tropske kraje, kjer se boste zlili z okolico; na eleganten dogodek, kjer boste mint zeleno umirili z elegantno črno ali črno-belim potiskom; po opravkih, kjer boste z njo popestrili jeans in ustvarili nov dnevni slog. V njej boste modne tudi na plaži.

 

Energija s kopalkami

Zapeljiva telesa bodo letos na plaži krasile žive barve in kopalke, zaznamovane z neustavljivo energijo. Trendovski modeli bodo zaznamovani v modri, rumeni, oranžni ali pink barvi, ki jim nikoli ne zmanjka energije, modeli pa bodo v nenavadnih oblikah top-modrčkov in super push-up modrčkov. Udobne kopalke bodo poskrbele za sproščeno in nemoteno akcijo na plaži in v vodi. Letošnja kolekcija kopalk prisega na eksotične vzorce, intenzivne barve in drzne modele, ki pa spretno prikrijejo tudi kakšno pomanjkljivost in poudarijo tisto, kar želimo poudariti. Na eni strani bodo aktualni močni vzorci, po drugi pa spet nagajivi, razigrani in pisani modeli v živahnih barvah.

Trendi za poletje narekujejo kopalke imenovane monokini, aktualen pa je še zmeraj zapeljiv bikini. Monokini so kopalke, pri katerih se zgornji in spodnji del povezujeta, zanimive so za poletne zabave na plaži, nastavljanje na soncu pa prinese neželene svetle lise na trebuhu.

 

Sanda Gajsar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.