Zakaj je piling kože tako pomemben?

Ženska ima na golem hrbtu narisan srček iz kavnega pilinga
Foto: visoook iz iStock

Poleti se nam zaradi redne depilacije hitro začnejo vraščati dlačice. Poleg tega se lahko srečujemo s številnimi drugimi težavami, kot so suha koža, pomarančna koža in mozoljčki. Kakšen je recept za zagotavljanje mehke, gladke in sijoče kože? Redna eksfoliacija kože, seveda.

Zakaj moramo izvajati piling telesa?

Ob besedi piling verjetno pomisliš na piling obraza, zelo malo ljudi pa se spomni tudi na telo. V resnici pa piling potrebuje vsa naša koža in poleti to pride še bolj do izraza. S pomočjo pilinga odstraniš odmrle celice na povrhnjici kože, zmanjšaš nepravilnosti in poskrbiš za bolj prožno ter elastično kožo. Prav tako z rednim pilingom preprečiš vraščanje dlačic in izboljšaš prekrvavitev.

Piling ali suho krtačenje?

Tradicionalen način eksfoliacije je piling, ki si ga zagotovo že uporabila. Suho krtačenje pa je metoda, ki se v številnih kulturah uporablja že stoletja in je v zadnjih letih pridobila na priljubljenosti. Gre za eno najcenejših, preprostih in učinkovitih načinov za razstrupljanje telesa. Suho krtačenje namreč odstrani vse odmrle celice na površini kože, s čimer poskrbimo, da je koža čvrsta, mehka, gladka in napeta.

Suho krtačenje telesa
Foto: Facebook profil BAM body

Obenem poskrbimo za boljšo cirkulacijo in spodbudimo delovanje limfnega sistema, ki iz našega telesa izloča toksine. Si vedel, da naj bi naša koža vsak dan izločila do kar pol kilograma različnih odpadnih snovi? Suho krtačenje bo ta proces pospešilo in ga naredilo bolj učinkovitega.

Po eksfoliaciji poskrbi za nahranitev kože

Po odstranitvi odmrlih celic moramo kožo tudi pomiriti in nahraniti. Olja so še posebej primerna za nego kože, saj jo globinsko nahranijo in poskrbijo za njeno mehkobo. Pomembno pa je seveda, da uporabiš olje, ki je kakovostno in ne bo pustilo mastnega učinka na koži.

Mazanje nog z oljem
Foto: key05 iz iStock

Kakovostne sestavine slovenskega izvora

Vse izdelke za eksfoliacijo najdeš pri slovenskem butičnem proizvajalcu BAM body. Začeli so s kavnim pilingom, ki ima tako omamen vonj, da boš polepšala dan vsem cimram. Ponudbo so obogatili s suho krtačo za telo, ki se ponaša s certifikatom, in ročno izdelanim naravnim oljem za telo. Poskrbi za svojo kožo in ji privošči nego, ki si jo zasluži!

marketing [afna] nevtron.eu

Marketing

Prejšnji članekS prenosno predelno steno do zasebnosti
Naslednji članekLiterarni kritiki Kritiško sito podelili Ani Marwan z romanom Zabubljena
marketing [afna] nevtron.eu

Marketing

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.