Baby shower ideje v študentskem domu

pregnant, woman, belly
Foto: redgular iz Pixabay

Baby shower je eno najbolj priljubljenih praznovanj za bodoče mamice, saj krepi občutek povezanosti in prijateljstva med svojci, prijatelji ter bodočo mamico. Vsaka ženska se ob praznovanju baby showerja počuti cenjeno, ljubljeno in podprto s strani njej ljubih ljudi. 

Baby shower ideje

Praznovanje baby showerja je tudi eno zadnjih praznovanj, preden nosečka rodi in je zato še toliko bolj priljubljena priložnost za ustvarjanje zabavnih in sproščenih spominov s prijatelji.

Hkrati pa je tudi priložnost za obdarovanje bodoče mamice in še nerojenega dojenčka.  Seveda lahko noseči študentki z nekaj ustvarjalnosti in timske organizacije pripravite baby shower kar v njenem študentskem domu

Za praznovanje lahko uporabite skupni (klubski ali tv) prostor ali pa bivalni prostor študentke. Če želite, da bi bilo praznovanje za bodočo mamico presenečenje, se za organizacijo dogovorite z njenimi cimri. Pri rezervaciji klubskega, ali tv prostora pa zabavo prijavite in določite odgovorno osebo, ne pozabite tudi na obvezno čiščenje prostora po zabavi.

Prostor lahko okrasite s preprostimi, ročno narejenimi in poceni okraski, kot so baloni, trakovi in papirnati dekor. Vključite lahko tudi sveže rože, otroške stekleničke, dude in igrače. 

friends, girlfriends, friendship
Foto: marusya21111999 iz Pixabay

Glede hrane in pijače si lahko razdelite stroške in povabite goste, da vsak prinese kakšno zdravo jed ali slaščico. Doma pripravljena hrana ne samo zmanjša stroške, ampak tudi popestri jedilnik.

Seveda se lahko znajdete tudi tako, da naročite hrano za pogostitev zabave preko skupnih študentskih bonov, kar neposredno v študentski dom. Strošek pijače si razdelite. 

Glasba ali karaoke popestrijo vsako zabavo, zato ne pozabite ustvariti seznama najljubših pesmi bodoče mamice ali pa predvajajte priljubljene uspešnice v ozadju druženja. 

young, academic, happy
Foto: principe-sad iz Pixabay

Baby showerji pa so na splošno znani predvsem po smešnih in nepozabnih igrah ter aktivnostih

7 idej, ki bodo vse obiskovalce baby showerja spravile v dobro voljo

Z malo organizacije, iznajdljivosti in vključitvijo zgornjih idej lahko ustvarite nepozabno praznovanje baby showerja kar v študentskem domu. Zberite skupaj prijatelje, sošolce in sostanovalce, da proslavite bližajoči se prihod dojenčka!

1Tombola »misija plenice«

Vsakemu gostu naročite, da prinese s seboj paket plenic kot vstopnino in možnost igranja tombole. Vsak paket plenic naj prinese eno srečko za tombolo (vse srečke so nagradne).

Pred zabavo se obrnite na študentsko organizacijo in fakulteto, ki jo obiskujete, za pomoč pri promocijskih izdelkih za tombolo. Obrazložite, da boste organizirali baby shower in čemu bo služila tombola (zbiranje pleničk za nosečo študentko). 

Za nagrade lahko povprašate tudi kolege na faksu, če imajo doma odvečna oz. nezaželena darila od rojstnega dne ali božiča, ki bi jih brezplačno prispevali v tombolo s srčnim namenom zbiranja pleničk.

2Ne reci »Dojenček«

Ko vsak gost pride na zabavo, dobi dudo na traku, ki si jo obesi okrog vratu. Dudo lahko obdrži samo, če med zabavo ne izreče besede »dojenček«. Ko ga kdo sliši reči dojenček, mu lahko vzame dudo. Zmaga oseba, ki ima na koncu okrog vratu največ dud (pripravite zabavno nagrado).

3Otroška steklenička

Stekleničke s cuclji napolnite z različnimi pijačami (sok, mleko, čaj, vino ali pivo). Kdor prvi popije vsebino stekleničke zmaga. Težje, kot se sliši!

4Ugani otroško hrano

Kupite več različnih vrst otroške hrane (Frutek, Čokolino, namočeni Plazma piškoti …). Gostje morajo okusiti ali povonjati vsebino in ugibati, katera hrana je to?

5Izmerite nosečniški trebušček

Gostje od koluta traku ob prihodu na zabavo odrežejo dolžino, za katero menijo, da se ujema z obsegom maminega trebuščka. Zmaga tisti, ki je najbližje pravemu obsegu. Klasična igra, ki vedno privabi smeh.

6Smešna sporočila na plenicah

Odprite zavoj pleničk, da lahko vsak od gostov na zunanjo stran pleničke zapiše smešno sporočilo, ki bo ponovno nasmejalo mamico, ko bo previjala novorojenčka. 

Sporočila kot: »odpri na lastno odgovornost«, »radioaktivno«, »Diksi Škisove tržnice«»vdihovanje, škoduje zdravju«, »Oh, sranje!«, »rabiš takratkega?«, »party!«

7Previjanje plenic

Gostje med seboj tekmujejo, kdo najhitreje pravilno previje medvedka, da bo vse skupaj še bolj zabavno, lahko tekmovanje razdelite na ženske proti moškim.

Petra Boh, univ. dipl. soc. del.

Socialna delavka, ki se še vedno rada uči, veliko bere in predvsem piše (avtorica dveh knjižnih uspešnic). Lepo vabljeni k branju moje vsebine na spletnem portalu za starše in tiste, ki to šele postajate.

Prejšnji članekVelika noč: številke in zabavna dejstva
Naslednji članekNaučite se poslušati svoje telo

Socialna delavka, ki se še vedno rada uči, veliko bere in predvsem piše (avtorica dveh knjižnih uspešnic). Lepo vabljeni k branju moje vsebine na spletnem portalu za starše in tiste, ki to šele postajate.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.