Kako preživeti trajnostno valentinovo?

Valentinovo je tukaj in darilca nam ponujajo na vsakem koraku. Parfum, seksi spodnje perilo, ogromne bonbonjere in nakit – vse to so super darila, a valentinovo lahko postane kmalu zelo drag praznik, poleg tega pa zelo potraten in vsa plastika, v katero so po navadi zavita kupljena darila, ni prav nič v stilu trajnostnega načina življenja. Če še vedno nisi uredil darila, posezi po hitrih, bolj trajnostnih (in cenejših) alternativah.

Večerja

Romantična večerja je najverjetneje najbolj popularno darilo za valentinovo, je pa tudi zelo trajnostno naravnano. Lep spomin, malo romantike in polni želodčki … to je vse, kar šteje. Večerjo lahko seveda skuhaš tudi doma, prižgeš nekaj svečk in se po večerji pocrtaš ob romantičnem filmu.

romantična večerja

Namesto šopka rož …

… podari rožo v lončku. Orhideje so zelo lepa rastlina, ki zdrži vrsto let, še ena lepa ideja pa so vijolice v lončku. Če tvoja boljša polovica obožuje sobne rastline, jih imaš na voljo res ogromno. Sicer naj se za darilo ne bi kupovalo kaktusov, ampak presodi sam, če se boš tega nenapisanega pravila držal.

roža

Domače praline

Si vedel, da lahko praline narediš tudi doma? Preprosto stopi čokolado in malo kokosovega olja, vlij v modelčke, napolniš jih pa lahko z lešnikom ali jih posuješ s kokosom. Še lepo jih zavij in imel boš popolno valentinovo darilo.

Kozarček z mislimi

Če je tvoja boljša polovica bolj sentimentalne narave, ji pripravi prelepo darilce – kozarec napolni z listki, na katerih piše, zakaj jo imaš rad ter z lepimi mislimi. Če si res iznajdljiv, lahko narediš 366 listkov, tako bo lahko vsak dan prebrala enega. Kozarec lepo okrasi in tvoje darilce je pripravljeno.

roža v kozarcuIdeje za date night

Si se že kdaj znašel v zagati, da nisi vedel, kam iti na zmenek? Še posebej če si iz malega mesta, je lahko to kar pogosta situacija, doma pa res ne moreš biti vsak dan. Zato na listke napiši ideje za zmenek in jih daj v kozarec ali v kuverto in jo podari boljši polovici. Tako se ne bosta več kregala, kam bosta šla na večerjo, ker bo listek odločil namesto vaju.

Voščilnica

Seveda pa lahko doma narediš tudi voščilnico za valentinovo. Spomni se kakšne pocukrane šale in jo zapiši vanjo, na voščilnico pa lahko nalepiš vajino sliko. Minimalistično, a vseeno lepo darilo.

Pa lep praznik zaljubljencev!

Prejšnji članekVse, kar moraš vedeti pred informativnimi dnevi
Naslednji članekTestiranje jedrskega orožja pripomoglo k odkrivanju ponarejenih viskijev

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.