OnlyFans zaustavil načrtovano spremembo

Spletno mesto OnlyFans preklicuje načrtovano prepoved pornografije in drugih spolno eksplicitnih vsebin ter jih bo še naprej dovoljevalo na platformi, piše NPR.

Podjetje s sedežem v Londonu je pred dnevi sporočilo, da bo od oktobra dalje blokiralo spolno eksplicitno vsebino zaradi zaskrbljenosti bank in drugih podjetij za finančne storitve, ki omogočajo transakcije prek naročniške storitve. Družb ni imenovalo.

V sredo pa je podjetje OnlyFans sporočilo, da bodo na platformi še naprej omogočene vsebine za odrasle, ki navsezadnje predstavljajo velik del njenega poslovanja.

»Zagotovili smo zagotovila, ki so potrebna za podporo naši raznoliki skupnosti ustvarjalcev, in začasno ustavili načrtovano spremembo pravilnika z dne 1. oktobra,« je v sredo zjutraj tvitnilo podjetje. »OnlyFans se zavzema za vključevanje in še naprej bomo zagotavljali dom vsem ustvarjalcem.«

Do preklica je prišlo po nasprotovanju ustvarjalcev vsebin na OnlyFansu, od katerih so nekateri med pandemijo izgubili delo in zdaj služijo prek spletnega mesta.

OnlyFans je pred tem na Twitterju zapisal, da podjetje »ne bi bilo to, kar je danes«, če ne bi bilo ustvarjalcev vsebin za odrasle, in da je sprememba politike »nujna za zagotovitev bančnih in plačilnih storitev v vašo podporo«.

Prejšnji članekNajemniški SOS za pravice najemnikov
Naslednji članekVelike spremembe za subvencionirane vozovnice!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.