Prehranski dodatki za boljši seks

Ah, seks. Gonilna sila našega sveta, pa če to priznamo ali ne. Že odkar je prvi misleči človek doumel, da mednožno občevanje prija, je iskal načine, kako bi si izkušnjo izboljšal. Podaljšal. V slučaju moških pohitril regeneracijo. Naši predniki so si za ta namen denimo mednožje ribali s koprivami in jedli skrivnostne črne jagode (pogosto usodno početje). Nam, modernežem, k sreči ni treba posegati po takih grobih metodah. Mi se raje odpeljemo v štacuno in ubavimo prehransko dopolnilo.

Arginin je aminokislina, znana po efektu večanja dušikovega oksida. Krepi prekrvavljenost tkiv in jača efekt ‘napihnjenosti’. Nuff said. Nato sta tu minerala cink in selen. Oba imata pri moških direkten efekt na proizvodnjo testosterona. Pri obeh spolih tudi krepita imunsko funkcijo  – zdravo telo je seveda bolj uspešno v posteljnih disciplinah. Za nameček so raziskave pokazale še, da dotična minerala izboljšujeta delovanje možganov. Večina seksa je itak v glavi.

Maca je eksotična zel, ki je pripotovala vse iz Andov, da bi nam tule lepšala med-rjuhnate epizode. Doma je izvorno na višinah okoli 4000 metrov nadmorske višine, torej veš, da je res fant od fare. Zelo trpežna in skrivnostna žavba. Je znan afrodiziak z blagodejnim vplivom na vse segmente spolnosti. Omenimo še neko drugo zelišče, namreč tribulus, ‘bolgarsko cvetlico’, poznano v fitnes skupnosti za ‘dvig moškosti’ – interpretacija prepuščena bralcu.

Najboljše smo si pustili za zadnje. Sveti gral pohujšljivosti. ‘Horny goat weed’ ali ‘travca razuzdanega kozliča’. Gre za herbalni pripravek, za enega najbolj znanih stimulantov libida ta hip. Zadeva se množično uporablja v najbolj spotakljivih segmentih porno industrije, praviloma v fetišističnih vodah. Zakaj? Hja. Recimo samo, da sta dve kapsuli te formule zmožni tudi najbolj zapriseženega evnuha pretvoriti v razuzdanca, ki naskakuje vse, kar leze in gre.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.