Uporabna darila za noseče študentke: Kaj podariti?

pregnant, pregnancy, stomach
Foto: 3907349 iz Pixabay

Je tvoja dobra prijateljica, morda bližnja sorodnica, noseča študentka in bi ji rada podarila lepo darilo za popotnico v novo obdobje življenja? Ali pa bo kmalu praznovala rojstni dan in bi ji rada podarila uporabno nosečniško darilo?

Darila za nosečnico, ideje za najboljše darilo

Vsaka od nas si želi, da bi nosečki, podarila nekaj uporabnega, kar bi ji zagotovo prišlo prav pri njenem udobju, počutju in prihajajočem dojenčku. Praktična in premišljena darila lahko naredijo v življenju noseče študentke veliko razliko, saj se študentke pogosto soočajo z omejenimi financami. 

Nosečniška oblačila, večja potreba po hrani, predporodna nega in priprave na prihod dojenčka (uf, koliko stvari je potrebno kupiti!) pa mesečne stroške hitro povečajo. Zato bo tvoje darilo še toliko bolj zaželeno in dragoceno.

Najboljša darila so tista, ki kažejo razumevanje, skrbnost, veselje in podporo nosečnici v veselem pričakovanju.

girl, young, person
Foto: severyanka iz Pixabay

Uporabna darila za noseče študentke – kaj podariti?

  • Nosečniška oblačila: Vsaka študentka bo vesela lepega kosa nosečniškega oblačila, saj se njeno telo hitro spreminja in potrebuje oblačila, ki se bodo dobro prilegala trebuščku. Izbereš lahko med udobnimi tunikami, zabavnimi nosečniškimi majicami, spalnimi srajčkami ali pajkicami.
  • Nosečniška blazina: Udobna in zelo uporabna nosečniška blazina je odlično darilo, saj ženski pomaga pri bolj udobnem spanju in sedenju (opora za rastoči trebušček).
  • Košara zdravih prigrizkov: Zdrava prehrana in prigrizki so med nosečnostjo ključnega pomena, zato lahko nosečo študentko obdariš z okusno košaro dobrot (oreščki, suho sadje, mandljev namaz, granola …). 
  • Knjige o nosečnosti in starševstvu: Lepo in premišljeno darilo je lahko tudi knjiga z najnovejšimi in priročnimi informaciji o nosečnosti, porodu, starševstvu ali vzgoji. Seveda lahko namesto priročnika podariš tudi dojenčkov album ali knjigo najbolj priljubljenih pravljic, ki jo nosečka lahko začne brati dojenčku že v njenem trebuhu. Pa tudi po rojstvu ji bo prišla zelo prav, saj dojenčki slišijo in začnejo razumeti besede že zelo zgodaj, še preden lahko govorijo ali razumejo pomen celotnega besedila, ki jim ga beremo. Tako, da ni nikoli prezgodaj za branje dojenčku
  • Naročnina na spletni tečaj: Noseči študentki lahko kupiš poučen spletni tečaj za nosečniško jogo, predporodno meditacijo, kuharski tečaj za prehrano v nosečnosti, urejanje prostorov po metodi Montessori, masažo dojenčkov ali nego dojenčka po porodu.
  • Prenosna steklenička za vodo: Ohranjanje hidratacije je med nosečnostjo izjemno pomembno. Visokokakovostna steklenička za vodo bo zagotovo uporabno in koristno darilo.
  • Nosečniško fotografiranje: Obdobje nosečnosti je eno najlepših za nepozabno fotografiranje bodoče mamice in partnerja. Če veš, da se prijateljica ali sorodnica rada fotografira, ne moreš zgrešiti z rezervacijo ure profesionalnega fotografiranja.
  • Skupinsko darilo: Če si del večje skupine prijateljev ali družine, skupaj razmislite o združevanju denarja za dražje darilo, kot je previjalna torba, prsna črpalka, elektronska varuška, vikend paket razvajanja v toplicah pred rojstvom otroka …
  • Darilni bon: Če te nobeno od omenjenih daril ni prepričalo in še vedno ne veš, kaj bi podarila nosečki je darilni bon enostavna in uporabna rešitev. In čeprav lahko darilni bon deluje nekoliko neosebno, je hkrati (v večini primerov) zelo cenjeno darilo, saj si nosečka lahko izbere sama, točno tisto, kar potrebuje. Zapakiraš ga lahko v lepo voščilnico s prisrčnim sporočilom.

Vendar ne pozabi, da je konec koncev najboljše darilo, ki ga lahko podariš noseči študentki tvoj čas, podpora in pozornost.

Socialna delavka, ki se še vedno rada uči, veliko bere in predvsem piše (avtorica dveh knjižnih uspešnic). Lepo vabljeni k branju moje vsebine na spletnem portalu za starše in tiste, ki to šele postajate.

Prejšnji članekŽelezna pljuča: Naprava, ki je obrnila tok boja proti otroški paralizi
Naslednji članekUmrl oče partizanskega filma, Veljko Bulajić

Socialna delavka, ki se še vedno rada uči, veliko bere in predvsem piše (avtorica dveh knjižnih uspešnic). Lepo vabljeni k branju moje vsebine na spletnem portalu za starše in tiste, ki to šele postajate.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.