5 youtuberjev, ki ti lahko pomagajo na fitnes poti

man, exercise, fitness
Foto: StockSnap on Pixabay

Brez osebnega trenerja so lahko prvi obiski fitnesa, še posebej, če se nameravaš prvič lotiti dvigovanja uteži, kar zastrašujoči. Ne veš, kako delujejo naprave in katere vaje so najbolj učinkovite glede na tvoj cilj, povrhu vsega pa ti je pred ostalimi nerodno (ne skrbi, saj so ljudje v fitnesu načeloma preveč zaposleni z lastnim treningom, da bi te opazili). Na spletu najdeš cele mikrokozmose bolj ali manj zanesljivih nasvetov in anekdotalnih psevdoznanosti. Da ti bo lažje, je v tem članku nekaj youtuberjev, ki se pri ustvarjanju vsebin držijo znanosti in zdravega življenjskega sloga.

Natacha Oceane

Natacha je londonska športna youtuberka z doktoratom iz biofizike, ki slovi predvsem po svoji integriteti. Pred leti je celo prekinila sodelovanje s podjetjem Gymshark, ker se njihovo delovanje ni skladalo z njenimi vrednotami. Na njenem kanalu najdeš vse: nasvete glede prehrane, vodnike za tako aerobne kot anaerobne vadbe pa tudi zabavne vloge, v katerih sta s fantom Mariom karseda prikupen par.

Protein Explained! Muscle, Strength, Fat Loss + Endurance

Will Tennyson

Will je kanadski youtuber in zagovornik naravnega bodybuildinga (beri: ni na steroidih). Glavno gonilo njegovih prizadevanj v fitnesu je hrana – ker je bil buckast otrok, se je lotil dvigovanja uteži, da bi uravnovesil življenjski slog in predvsem jedel, kar ga je volja. Njegov kanal je poln raznih izzivov (tako kaloričnih kot vadbenih), »neprimernega« humorja, preizkušenih fitnes nasvetov, anaboličnih receptov in krofov.

How I Built Muscle 2X FASTER!

Jeff Nippard

Še en Kanadčan in naravni bodybuilder, na katerega se lahko zaneseš. Jeff je youtuber in trener, ki v svojih videih na izredno dostopen in zanimiv način povzema znanstvena dognanja glede pridobivanja mišične mase in izvajanja raznih vaj z utežmi. Je partner fitneserke Stephanie Buttermore, njegov bivši trener pa je naslednji na našem seznamu.

OVERRATED: Explaining Controversial Fitness Topics

Layne Norton

Layne Norton je ameriški powerlifter in bodybuilder, ki se ponaša z doktoratom iz nutricionistike in rekordnimi dosežki na tekmovanjih. V svojih poučnih objavah razbija vadbene in prehrambene mite ter internetne trende, ki jim ljudje radi nasedejo. Podobno kot pri Natachi pri njem večkrat ne boš našel dokončnega in neovrgljivega odgovora. Ko gre za znanost, sta oba mahnjena na razne nianse, ki jih zaobjema.

The Latest Science on Training to Failure | Educational Video | Biolayne

LeanBeefPatty

Patricia je bivša ameriška gimnastičarka in imetnica neverjetnih trebušnih mišic, ki si je za psevdonim izbrala pleskavico. Svoje prave identitete in starosti zaenkrat še ni razkrila, je pa z naročniki delila prelomne življenjske trenutke, ki so oblikovali njen odnos do fitnesa in zdravega življenjskega sloga. Na kanalu objavlja vloge, fitnes izzive in recepte. Spremljajo jih zanjo značilni zvočni učinki: v glavnem prdci in izseki iz anime risank.

5 Fitness Mistakes Made as a Beginner

Prejšnji članekV slovenskem prevodu izšla ena najbolj priljubljenih mang vseh časov
Naslednji članekOsupljivo odkritje astronomov: Našli planet, ki ne bi smel obstajati

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.