Dokumentarec Schumacher prikaže legendo Formule 1

Design Museum: Ferrari
Foto: ZU photography iz Unsplash

Na Netflixu se je začel predvajati dokumentarni film Schumacher, ki govori o legendarnem dirkaču Formule 1. Prvič po poškodbi, ki ga je doletela na smučarskem izletu, javnost dobiva vpogled v življenje družine Schumacher. Dokumentarec je nastal v sodelovanju z njegovo družino, prijatelji in organizacijo F1.  V skoraj dvournem dumentarnemu filmu o Schumacherju ponovno ugotovimo kaj je pomenil »Schumi« navijačem, športu in svoji družini.

Schumacherjevo stanje prikaže družina

Po njegovi nesreči 29. decembra 2013, ko si je na kamnu poškodoval glavo, se je njegova zasebnost zavila v skrivnost. Mnogi so mnenja, da je temu prav tako, saj se vse to tiče le družine in bližnjih prijateljev. Vse od tistega dne pa je javnost želela videti kako je videti Michael Schumacher po tej poškodbi. Pojavljale so se govorice, lažnjive slike in posnetki, ki niso povedale resnice. Zdaj je temu konec naredila družina z dokumentarcem, ki ga najdemo na Netflixu.

»Vse bi dal, da bi lahko spet govoril z očetom,« v dokumentarcu pove njegov sin, Mike Schumacher. Zdi se mi, da so že te besede dovolj zgovorne o situaciji z legendarnim športnikom. Prav besede njegovega 22-letnega sina, 24-letne hčerke, žene in prijateljev so tiste, ki najbolj bolijo. Vpogled v njegovo zasebnost je možen le z njihovimi besedami in solzami. Spominjanje trenutkov sreče, upanja, žalovanja in veselja.

Michael Schumacher bo vedno ostal legenda

Corinna Schumacher je prvič dovolila vpogled v življenje družine, ki je bilo tudi ob njegovih največjih uspehih skrito pred javnostjo. O svojem 52-letnem možu govori v presežnikih in prvič tudi javno o njegovem zdravstvenem stanju. Slednje informacije ne bodo po željah slehernega gledalca, kar je edino pravilno. Kot pove družina jih je v času slave vedno varoval in zdaj mu želijo to varnost le vračati. Filma ne glej, če želiš le videti Schumacherja in njegovo trenutno stanje. Film je za vse tiste, ki se zavedajo, kaj pomeni »Michael Schumacher« in tiste, ki želijo to izvedeti.

Režiserji Vanessa Nocker, Michael Wech in Hanns-Brno Kammertons so ustvarili čudovit, pravljični in domač dokumentarec od Schumacherju, njegovih dosežkih in družini. Vzpone in padce dobimo položene na pladnju in spet se spomnimo nedeljskih jutranjih ur, ko je celotna družina spremljala rdeči bolid s črnim konjem na rumeni podlagi. Schumacher je večen, pa naj se zgodi karkoli.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekDijak 2021/2022
Naslednji članekHuawei MatePad 11: študentov najboljši prijatelj

Urednik portala Student.si

1 komentar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.