Dijak 2021/2022

Naslovnica Dijak 2021/22

Že tretje šolsko leto poteka v znamenju pandemije. Šolanje od doma in ukrepi za zajezitev novega koronavirusa so na šolarjih pustili velike posledice. V uredništvu smo zato pripravili vsebino, ki je primerna za trenutno obdobje negotovosti.

Za dijake četrtih letnikov smo napisali članek o pripravi na maturo in se iskreno dotaknili mitov in resnic o študiranju. Če nas letos spet čaka šolanje od doma, smo zbrali top nasvete za študij od doma, s katerimi bo učenje potekalo lažje.

Nisi bil sprejet na želeno fakulteto? Tvojega življenja ni konec. To leto lahko izkoristiš za toliko različnih stvari! Lahko celo ugotoviš, da študij ni zate in se zaposliš. Če te čaka življenje doma, pa bi raje živel na samem, smo zapisali nekaj nasvetov o bivanju v hotelu Mama.

Trenutna situacija ni prizanesljiva do služb, saj je do njih težko priti. Obstajajo pa različne poti do denarja, ki niso klasično »kelnarjenje« ali delo v trgovini. Lahko rešuješ ankete, prodaš stvari na bolhi ali se znajdeš na kak drug način.

Pozabiti pa ne smemo tudi na zabavo. Si že izkoristil turistične vavčerje? Zate smo zbrali nekaj predlogov, kje jih lahko unovčiš. Zmenki so težki že v normalnih časih, kaj šele zdaj, ampak so možni! Kako? Preberi si v Dijaku.

Trenutno obdobje je zelo težko za naše psihično zdravje, zato smo pripravili članek o tem, kako se spopadati s stresom in kam se lahko obrneš po pomoč. Za vse zaspance smo spisali tri recepte za zdrav in preprost zajtrk, najpomembnejši obrok dneva.

V reviji najdeš tudi nasvete za sprostitev (kdo pa ne rabi malo časa na off v trenutnem obdobju…) in raziskali, katere oblike telovadbe lahko delaš kar doma. Šport pomaga pri obvladovanju stresa in prispeva k boljšemu spancu.

Revija je že na voljo, letos jo dijakom tretjih in četrtih letnikov srednjih šol ponovno delimo člani uredništva. To ne pomeni, da hodimo po razredih, ampak jo samo dostavljamo do vrat šol, v tvoje roke pa bo prišla v knjižnicah, svetovalnih službah ali preko razrednikov in dijaških skupnosti.

Prelistaš jo lahko tudi na issuu.com/revija.student ali shraniš pdf.

Dijak 2021/22   Prenos

Urednica revije Študent

Prejšnji članekMatePad 11 kot popoln pisarniški pripomoček
Naslednji članekDokumentarec Schumacher prikaže legendo Formule 1
Katja Stojić

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.