MatePad 11 kot popoln pisarniški pripomoček

Zakaj je MatePad 11 idealen pisarniški pripomoček?

Z naraščanjem trenda uporabe lastnih naprav v podjetjih po celem svetu, vse več zaposlenih uživa v prednostih, ki jih nudi uporaba lastne naprave v delovnem procesu.

V ta namen je mogoče uporabiti tablične računalnike, saj so postali dovolj zmogljivosti ob hkratni prilagodljivosti in odlični prenosljivosti. Primerna naprava pa običajno ni najbolj poceni, zato se predvsem začetniki ozirajo po dostopnejših. Mednje sodi novi Huaweiev tablični računalnik MatePad 11, ki za žepu prijazno ceno skupaj z magnetno tipkovnico in pisalom M-Pencil nudi neverjetno orodje za pisarniško delo. Poglejmo, v katerih primerih se odlično obnese.

Organizacija dela

Urejena delovna površina pomeni prihranek pri času in višjo produktivnost, saj ne zapravljate časa za iskanje stvari, ki jih za delo potrebujete. Prav tako pomembna pa sta organizacija digitalnega okolja in upravljanje časa. Tablični računalnik Huawei MatePad 11 z operacijskim sistemom HarmonyOS nudi obširen seznam funkcij, ki bodo predvsem novincem pomagale pri produktivnosti in organizaciji. Ena takšnih je področje na zaslonu (App Dock) s pogostimi in nedavno uporabljenimi aplikacijami. Od tam lahko brez nadležnega iskanja odprete elektronsko pošto, da dokončate sporočilo ali beležko, da še nekaj dodate v zapisnik sestanka.

Podobno uporabni so pripomočki (Service Widgets), ki jih lahko glede na potrebe ustvarite sami in jih dodate na začetni zaslon. Ko so narejeni, prikazujejo informacije, ne da bi morali aplikacijo zagnati. Zgovoren je primer aplikacij koledar in beležka. S koledarjem povezan pripomoček bo na zaslonu prikazal razpored sestankov tistega dne, medtem ko bo pripomoček za beležke v manjšem okvirju kazal opravila tega dne. Brez zagona ene ali druge aplikacije in čakanja, da se odpre zaslon z iskanimi podatki.

Ravno tako pomembno je, kje in kako so shranjene datoteka na lokalnem pomnilniku. MatePad 11 uvaja nadgrajen urejevalnik datotek s popolnoma novim preglednejšim tabelarnim prikazom. Odpade dolgotrajno iskanje datoteke, ki jo nujno potrebujete. Na voljo sta še mrežni pogled in seznam, prek katerih datoteke uredite tako, kot vam najbolj odgovarja. Ustvarite pa lahko tudi bližnjice na začetnem zaslonu, ki vas pripeljejo neposredno do datoteke ali mape. Upravljanje pomnilnika je zato preprostejše kot kadarkoli prej.

Veščine zapisovanja

Kot eden najboljših tabličnih računalnikov za delo, Huawei MatePad 11 pomaga pri vodenju zapiskov sestankov, seminarjev ali izobraževanj. Opremljen je z velikim in hitrim 120-herčnim zaslonom, ki dovoli gladek in odziven vnos rokopisa. Poleg tega so na voljo številne aplikacije, kot so Jnotes, Noteshelf in druge.

Posebej učinkovito je pisanje in risanje s pisalom M-Pencil druge generacije, kajti njegov odzivni čas znaša vsega 2 ms. Sicer podpira še celo vrsto inovativnih funkcij, ki dvigajo izkušnjo pisanja z roko na popolnoma novo raven. S funkcijo FreeScript ga lahko uporabite za pisanje v vsakem besedilnem polju, brez nadležnega skakanja med njim in tipkovnico. Z dvakratnim dotikom preklapljate med orodji, na primer peresom in radirko, funkcija Instant Shape pretovori ročno narisane geometrijske like v pravilno obliko, medtem ko Instant Table dovoli, da razpredelnico preprosto narišete. Pomislite, kako koristno je to, še posebej med urejanjem poročil z veliko grafike in grafikoni.

Učinkovito brskanje in urejanje

Zahvaljujoč 120-herčnemu zaslonu tablični računalnik Huawei MatePad 11 omogoča gladko brskanje po spletu in premikanje po daljših dokumentih. Poleg tega se lahko pohvali z množilnikom aplikacij (App Multiplier), ki omogoča odpiranje podprtih aplikacij sočasno v dveh oknih. Na ta način imate lahko na primer v vsakem oknu odprto drugo spletno stran, kar prav tako poveča učinkovitost dela.

Huawei je Funkcijo App Multiplier predstavil že v sistemu EMUI 10 in ga nato v EMUI 11 nadgradil z dodatnimi zmogljivostmi. Toda najbolj pomembni nadgradnji smo priča v sistemu HarmonyOS na tabličnem računalniku Huawei MatePad 11 z večjo prilagodljivostjo in udobjem uporabe naprave v pokrajinskem načinu. Kar se bo še posebej poznalo med uporabo naprave v poslovne in izobraževalne namene, saj App Multiplier podpira že 4000 aplikacij v trgovini AppGalley. Glavna prednost je namreč ta, da lahko kršimo pravila mobilnega sveta in eno aplikacijo odpremo v dveh oknih. S kombinacijo programske opreme, magnetne tipkovnice in pisala M-pencil tablični računalnik postane zmogljivo in vsestransko informacijsko orodje, ki presega ukoreninjeno prepričanje, da so primerni le za zabavo.

Veščine večopravilnosti

Sposobnost hkratnega opravljanja več nalog je ena najdragocenejših veščin, ki jo moramo obvladati. Največja uporabnost tabličnih računalnikov se izkaže pri uporabniški izkušnji, ko je zaslon v panoramskem načinu. Tedaj imate lahko eno poleg drugega dve okni, vsako s svojo aplikacijo. Morda preglednica na eni in spletna stran na drugi. Dodate lahko še plavajoči okni, na primer kalkulator za računanje in aplikacijo za pošiljanje sporočil sporoči. Ker je večopravilnost stresna, je v pomoč App Bubble, ki je sposoben shraniti do deset plavajočih oken in hitro preklapljanje med opravili, kar močno izboljša učinkovitost dela.

MatePad 11 podpira najnovejšo tehnologijo sodelovanja na več zaslonih. Zato so na voljo načini zrcaljenja, razširitve in sodelovanja. V načinu zrcaljenja (Mirror) je zaslon povezanega prenosnega računalnika prenesen oziroma podvojen na tablični računalnik, kar na primer omogoča neposredno podpisovanje in označevanje dokumentov ali risanje s pisalom M-Pencil (druge generacije), kot to profesionalni uporabniki počnejo na dodatni grafični tablici. Način razširitve (Extend) spremeni tablični računalnik v drugi zaslon prenosnega, kar je zaradi dodatnega zaslonskega prostora za prikaz vsebin popolno za preverjanje referenčnih dokumentov in brskanje po spletu. Na delovnem mestu imamo največkrat dodatni monitor, da je delo s prenosnikom učinkovitejše. Ker ga ne moremo prenašati, pride prav, da lahko med delom na daljavo njegovo nalogo prevzame tablični računalnik. Inovativni način sodelovanja (Collaborate) pa medtem omogoča resnično interakcijo med dvema različnima platformama oziroma v tem primeru med sistemoma HarmonyOS in Windows. Omogoča namreč preprosto prenašanje vsebin, kot so besedila, fotografije ali dokumenti med povezanimi napravami po načinu »povleci in spusti«. Huawei s tem briše meje, ki ločujejo pametne telefone in tablične ter prenosne računalnike, s tem pa omogoča večjo produktivnost in ustvarjalnost.

Nakup primernega tabličnega računalnika je lahko zelo preprost, če zadosti vsem potrebam. Ker je delovno okolje vsako leto bolj zahtevno, zato vam predlagamo model MatePad 11, saj gre za napravo, ki bo v vseh pogledih zadostila potrebam sodobnega pisarniškega delavca.

Širok ekosistem naprav

Poleg tabličnega računalnika MatePad 11 pa je Huawei slovenskim uporabnikom nedavno predstavil še prave brezžične stereo slušalke FreeBuds 4, pametne ure serije Watch 3, pametne zapestnice Band 6 ter izjemen računalniški monitor MateView.

Več informacij na: https://consumer.huawei.com/si/

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.