Kdo bo najhitrejši?

Danes, 5. februarja, se v Åreju začenja svetovno prvenstvo v alpskem smučanju. Trajalo bo 14 dni, zadnja tekma bo na sporedu 17. februarja.

Discipline

Smučarke in smučarji se bodo pomerili v petih posamičnih disciplinah in v eni ekipni. Med posamične sodijo slalom, veleslalom, superveleslalom, smuk in alpska kombinacija, ki je sestavljena iz smuka ter slaloma. Pri ekipni tekmi se države med seboj pomerijo v paralelnem slalomu.

Kdo si zasluži največ pozornosti?

Organizatorji v smukaški disciplini opozarjajo na tri tekmovalce, in sicer na Aksla Lunda Svindala, Beata Feuza in Dominika Parisa. Pri ženskah so se odločili za Sofio Goggio, Lindsey Vonn in Tino Weirather.

Branilko naslova svetovne prvakinje v smuku, Ilko Štuhec, so izpostavili pri superveleslalomu, družbo pa ji delata Tina Weirather in Lara Gut. Med moškimi so izbrali Kjetila Jansruda, Aksla Lunda Svindala in Vincenta Kriechmayrja.

Ko bo na vrsti moški veleslalom, bo potrebno nekaj več pozornosti nameniti Marcelu Hirscherju, Henriku Kristoffersenu, Alexisu Pinturaultu in Danielu Yuleu. V ženski konkurenci naj bi bile najbolj nevarne Mikaela Shiffrin, Victoria Rebensburg, Tessa Worley in Ragnhild Mowinckel.

Marcel Hirscher in Henrik Kristoffersen sta med favoriti tudi v slalomu, pridružuje pa se jima Šved Andre Myhrer. Za slalomsko kraljico Mikaelo Shiffrin bodo po mnenju organizatorjev najbolj nevarne Wendy Holdener, Frida Hansdotter, Anna Swenn-Larsson in Petra Vlhova.

Slovenska orožja

V slovenskem taboru ima največ možnosti za medaljo zagotovo Ilka Štuhec, ki je v letošnji sezoni že dokazala, da je lahko izjemno hitra. Med moškimi tekmovalci bo najverjetneje najvišje ciljal Žan Kranjec v veleslalomu.

Prejšnji članekMLC Fakulteta za management in pravo Ljubljana
Naslednji članekZ aktivnostjo in Instagramom do rektorjeve nagrade #100xulaktiven

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.