Minimoto Open državno prvenstvo – Vrtojba 2021

Vrtojba, 30. 5. 2021 – Za nami je druga dirka državnega prvenstva v minimotu, kategorija Open, ki je potekala ta vikend v Vrtojbi. V nasprotju z dirko v Slovenji vasi sva danes učenec in učitelj obadva uspešno odvozila obedve dirki. In priznam, da sem prav vesel!

Sobotni treningi

Sobotni treningi so se odvijali skoraj brez vseh posebnosti. V Vrtojbi je tokrat kategorija minimoto Open trenirala skupaj s kategorijo Otroci 2, kar mi je bilo všeč, saj sem dirkal s prijatelji.

V predzadnjem treningu pa so se za par sekund stvari zakomplicirale. Pohvaliti se moram, da sem prav lepo rešil highside. Highside je zoprn padec, ko dirkača vrže čez motor. Zelo težko ga je rešiti in večkrat so taki padci tudi nevarni, zato se jih dirkači bojimo. Vendar tokrat sem se uspel obdržati na motorju.

Pogovori v boksu.
Pogovori v boksu.

Nedeljska dirka

Kot po navadi se nedeljsko jutro začne s tehničnim pregledom. Na tem pregledu komisarji pregledajo dirkačeve dokumente, opremo in brezhibnost delovanja motorja. Ritual, ki se odvija vsako jutro pred dirko, nam je postal že tako domač, kot našim staršem jutranja kava.

Po tehničnem pregledu so na sporedu prosti treningi. Tu dirkači uredimo še zadnje nastavitve, saj nas nato čakajo kvalifikacije. Današnje kvalifikacije so bile, to moram priznati, kar stresne. Na dirko sem iz Slovenje vasi namreč prišel z izgubo ene cele dirke in moral sem nadoknaditi izgubljene točke. Vozil sem dobro in priboril sem si drugo štartno pozicijo.

Kvalifikacije
Kvalifikacije.
Mojster je mojster.
Mojster je mojster.

 

  Tudi dirki sta šli v redu. Startal sem dobro in svoje druge pozicije nisem prepustil nikomur, niti Andražu, ki je v drugi dirki čakal na mojo napako, vendar je ni dočakal. Jan, moj učitelj je bil sicer zaenkrat še neulovljiv, vendar sem vesel, da je končno prišel dan, ko sva se znašla na isti dirki!

Stopničke za minimoto Open smo torej zasedli:

  1. Jan Poropat
  2. Tadej Maver Guštin
  3. Andraž Osenk Drčar
Minimoto Open, stopničke v Vrtojbi.
Minimoto Open, stopničke v Vrtojbi.

Po dirki pa … še ena dirka!

In ker dirkači ne bi bili dirkači, če ne bi tekmovali, smo po končani dirki vseeno imeli še dovolj moči in volje, da smo si privoščili dirko z gokarti. Tokrat je zmago v moji skupini odnesel domov Enej Krševan, ki je novico o še enem prvem mestu sprejel z velikim nasmehom!

Koliko je rekord?
Koliko je rekord?
Veselje po dirki
Veselje po dirki.
Zmagovalec.
Zmagovalec.

Tadej Maver Guštin je perspektiven minimoto dirkač, kateremu je ponosni sponzor revija Študent.

Prejšnji članek3 najpogostejši miti o second hand trgovinah z oblačili
Naslednji članekAli je to konec pomanjkanja pitne vode?

Tadej Maver Guštin je perspektiven minimoto dirkač, kateremu je ponosni sponzor revija Študent.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.