Naj slovenski atleti in atletinje 2019

V petek, 15. novembra 2019 je v Kulturnem centru Janeza Trdine v Novem mestu potekala podelitev priznanj in nagrad najboljšim slovenskim atletom in atletinjam v letu 2019. Podeljena so bila priznanja za najboljše 3 atlete in atletinje v vseh starostnih kategorijah (od članske do pionirske), Atletska zveza Slovenije pa je podelila tudi nekaj dodatnih nagrad.

Absolutna najboljša članska tekmovalca?

Slika Maje Mihalinec
Naj atletinja 2019, Maja Mihalinec. Tekmovalka na 100 in 200 metro. Vir: Wikipedija
Slika Luke Janežiča
Naj atlet 2019 je Luka Janežič, tekmovalec na 400 metrov. Vir: Wikipedija

V letu 2019 Luka Janežič (AD Mass Ljubljana) in Maja Mihalinec (AD Kladivar Calje). Janežič je naziv prejel že lansko leto, Mihalinčeva pa je prvo mesto osvojila nazadnje leta 2015. Oba sta nastopila na letošnjem Svetovnem prvenstu v Dohi, Janežič je na 400 mestrov osvojil 33. mesto, Maja Mihalinec pa je bila uspešna na 100 in 200 metrov (25. in 12. mesto).

 

 

V članski kategoriji je 2. mesto osvojil Kristjan Čeh (met diska, AK Ptuj), 3. najboljši atlet je Nejc Pleško (Olimpija). Med članicami sta se za Mihalinčevo zvrstili Tina Šutej (AD Kladivar Celje) in Maruša Mišmaš (AD Mass Ljubljana).

Mlajše kategorije

Med mlajšimi članicami je prepričljivo zmagala Agata Zupin, v letošnjem letu petouvrščena na Evropskem prvenstvu za mlajše člane in članice v Gavlu (Švedska). Kristjan Čeh, aktualni mlajše članski prvak v metu diska ter udeleženec letošnjega članskega svetovnega prvenstva v Dohi, se je priznanja veselil v mlajše članski kategoriji.

Slika atletske proge

Med starejšimi mladinci je letos najboljši Jan Vuković (AD Kladivar Celje), med starejšimi mladinkami pa še ena aktualna evropska prvakinja v svoji kategoriji: Klara Lukan iz ljubljanskega Massa (5000 metrov). V mlajše mladinski kategoriji sta najboljša Vid Botolin (AD Kladivar) in Manca Starašinič (AD Mass), med pionirji pa sta slavila Sandro Jeršin Tomassini iz AD Massa (letos skočil v višino preko letvice na 220 centimetrov), med pionirkami pa Katjuša Jordan Nadižar (AK Kranj).

Za najboljšega trenerja se je letos izkazal Tevž Korent, za najboljši klub pa AD Mass iz Ljubljane.

Čestitke!

Prejšnji članekZdrav zajtrk na obali
Naslednji članekOcena filma: Harry Potter in kamen modrosti

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.