Ocena filma: Harry Potter in kamen modrosti

Vsak teden do konca tega leta bom ocenil en del najbolj priljubljenega čarovnika. Ker sem prebral le prvi dve knjigi se bom držal izključno filmov. Poznam pa kakšni dve osebi, ki mi bosta zatežili, če se zmotim. Če pa se ti ljubi mi lahko tudi ti razložiš stvari, ki meni niso jasne.

Bradavičarka oziroma Hogwarts
Bradavičarka oziroma Hogwarts

Začetek filmske serije

Ko režiser filmov Sam doma sede za režijski stolček, si lahko misliš marsikaj. No tukaj mu je uspelo. Like vsi poznamo pa vseeno jih lahko predstavimo. Harry, Hermione in Ron se spoznajo na vlaku, ki pelje na čarovniško šolo. Od takrat naprej so nerazdružljivi in so najboljši prijatelji. Film je odličen prvi del in nam da zagon za naslednje dele. Spoznamo čarovniški svet in vse kar z njim pride. Dobro in zlo v obliki Voldemorta (Mrlakenstain v slovenščini) in njehovih podložnikov. Hagrid, Dumbledore in McGonagall so del Bradavičarke, ki neumorno stoji za Harryem in bodo svojo vlogo še odigrali.

Glavni junaki
Glavni junaki

Tu smo še v otroškem filmu

Čeprav je nekaj prizorov, ki se lahko otrokom zdijo strašni, je to film za mlade. To pa ne pomeni, da se odrasli ne bodo zabavali. Čarovnijo imamo radi čisto vsi in zato lahko film počne kar hoče. Filme pozna vsaka oseba na svetu in še vedno so omrežja polna slik, gifov in memejev o Harry Pottru. Kar je super. Vsi smo želeli iti pod sorting hat, da nas postavi v željeno hišo, jesti čokoladne žabe ali pa sedeti v dvorani polne hrane. In melodija, ki jo je spesnil John Williams je ena najbolj prepoznavnih na svetu. Magična.

Meni osebno ni eden najljubših v tej seriji, a vseeno odličen začetek v filme, ki so postali klasike.

Pridi nazaj naslednji teden, ko pišemo o Dvorani skrivnosti.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekNaj slovenski atleti in atletinje 2019
Naslednji članekTudi dijaki in študenti blesteli na letošnjem tekmovanju iz logike

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.