Tudi dijaki in študenti blesteli na letošnjem tekmovanju iz logike

V tem mesecu se je zaključilo se že 34. državno tekmovanje iz logike za osnovnošolce ter dijake in študente, ki je potekalo v organizaciji Zveze za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS). Čeprav je to tekmovanje še vedno eno izmed najbolj množičnih tekmovanj iz znanja pri nas, logika še ni dobila mesta učnega predmeta v izobraževanju. Kljub temu pa število tekmovalcev, ki je letos preseglo število 31.000 dokazuje, da logično razmišljanje v moderni družbi postaja čedalje pomembnejša veščina.

Dijaki

Šolskega tekmovanja se je udeležilo 5008 dijakov s 93 srednjih šol, na državno raven tekmovanja, ki je potekala na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani, pa se je uvrstilo 559 tekmovalcev. Na šolski ravni so dijaki osvojili 1790 bronastih priznanj, medtem ko je bilo na državnem tekmovanju podeljenih 186 srebrnih in 97 zlatih priznanj.

Absolutni zmagovalci med dijaki so: Katarina Grilj (1. letnik, Srednja šola Slovenska Bistrica), Luka Ponikvar (2. letnik, Srednja šola za farmacijo, kozmetiko in zdravstvo), Lev Podbregar (3. letnik, Šolski center Celje, Gimnazija Lava) in Gašper Struna (4. letnik, Srednja šola Josipa Jurčiča Ivančna Gorica).

Brain.

Študenti

Tekmovanje v logiki eno redkih tekmovanj, ki je namenjeno tudi študentom. Tako se je letošnjega državnega tekmovanja udeležilo 79 študentov. Prejeli so 14 srebrnih in 7 zlatih priznanj. Zmagovalec med študenti je postal Nejc Zajc s Fakultete za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani. Poleg njega so zlato priznanje za študente prejeli še Klara Drofenik, Tomaž Žigon, Rok Krumpak, Veronika Cvelbar, Ajda Frankovič in Jaka Strohsack.

VIRSTA
Prejšnji članekOcena filma: Harry Potter in kamen modrosti
Naslednji članekNajnovejše informacije o novem stanovanjskem zakonu

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.