Najbolj čudni športi

Vsi poznamo športe, kot so rokomet, nogomet, hokej in košarka. A nekateri ljudje so šli korak dlje in si izmislili čudne športe, ki se jih ne more primerjati z navadnimi. Zato ti bomo predstavili 10 najbolj čudnih športov.

Drvarsko svetovno prvenstvo

V tekmovanju, ki se vsako leto izvede v Winsconsinu, je nenapisano pravilo nošenje flanelaste srajce. Tako moški kot ženske se pomerijo v izzivih, kot so valjanje lesa, sekanje lesa, žaganje, plezanje in še več. Da je stvar še bolj zanimiva, so organizatorji dogodke poimenovali malo drugače. Nekatera imena za dogodke so birling, vroča žaga, dvojni denar, boom run, Jack in Jill.

Hobijahanje

Disciplina, ki izvira iz Finske, je tako bizarna, da se je skoraj ne da opisati. Se spomniš, ko si v otroških letih jahal plišastega konja na palici? No, to ljudje v tem primeru ne počnejo sarkastično. Pozitivna stvar je, da se tega športa lahko udeležijo tudi tisti, ki jih je strah konjev, saj te plišasti ne bo vrgel na tla.

Poletne kmečke igre

Originalno ime meji na žaljivo, a kmetje iz Georgie v ZDA so določene predstave o ljudeh s podeželja vzeli sebi v korist in sedaj vsako leto organizirajo igre, kot so metanje konjske podkve v stranišče, tekmovanje v pljuvanju semen lubenice in drsenje po blatu. Vsekakor z gotovostjo lahko trdimo, da alkohola na igrah ne primanjkuje.

Podkev.
Ena od disciplin je tudi metanje konjskih podkev.

Gaga

Igra, ki se lahko igra v oktagonu različnih velikosti. Izvor imena ni znan, a pravila so enostavna. V primeru velikega »igrišča« je naloga vsakega igralca, da z odbijanjem nogometne žoge zadene nasprotne igralce. Podobno kot med dvema ognjema, s to razliko, da igraš sam zase in da žogo lahko le odbijaš.

Velika bitka kaijujev

Kaj je kaiju? Gre za velike pošasti, največkrat videne v različnih filmih, najbolj znan je gotovo Godzilla. V tem »športu« se dve osebi našemita ter oblečeta v pošasti in nato tekmujejo v rokoborbi. Ta šport tako združuje rokoborbo in pošasti, izključuje pa največje minuse obeh, in sicer otroško olje in uničena mesta.

Regata velikanskih buč

Regata v svetu športa pomeni tekmovanje na vodi, kjer navadno tekmujejo ladje. V tem primeru to ne drži. V mestu Tualatina v Oregonu se prebivalci vsak oktober našemijo in v velikanskih bučah tekmujejo po lokalnem jezeru.

Quidditch

Šport, ki ga bo prepoznal vsak navdušenec Harryja Potterja. Kljub bizarnim pravilom šport iz sveta čarovnikov res obstaja. Ima celo svojo zvezo in svetovno prvenstvo. Zadeti tri obroče z žogo, medtem ko med nogami držiš metlo, je preprosto. Vprašati se je treba le, kako v resničnem svetu deluje mala žogica zlati zviz, ki v knjigah in filmih prinese takojšnjo zmago.

Ženska z žogo.
Quidditch lahko igraš tudi, če nisi čarovnik.

Šah boks

Iz športa, ki je nastal po knjigi, k športu, ki je kombinacija dveh. Šport, ki izvira iz Berlina iz leta 2003 poteka v 11 rundah. Vse runde trajajo 3 minute. Šest od njih je posvečenih šahu, kjer zmago pomeni šah-mat, ostalih pet boksu, kjer zmago omogoči tehnični nokavt ali nokavt.

Šah boks
Zanimiva kombinacija dveh navadnih športov.

Brcanje po golenici

Kaj lahko povemo o tem »športu«, česar vam ne pove samo ime. Bolj bizarna od samega imena so njegova pravila. Tekmovalca drug drugega primeta za ramena in začneta z notranjim delom stopala brcati nasprotnika. Poraženec je tisti, ki zakriči besedo dovolj in s tem metaforično dvigne belo zastavico.

Dirkanje s kosilnicami

Tudi v tem primeru prave razlage športa ne potrebuješ. Ime namreč pove vse. Izvira iz Združenega kraljestva. Dirke lahko potekajo na profesionalni progi ali na travniku. Kljub sprva smešnemu konceptu je šport zelo resen. Obstaja celo igrica Lawnmower Racing Mania 2007.

Prejšnji članekZa rast je potreben kontRAST
Naslednji članekPrednosti in slabosti najpogostejših menstrualnih izdelkov

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.