Olimpijska bakla 2021 je prispela v Sežano

Leto 2020 si bomo zapomnili po epidemiji novega korononavirusa. Žal je ta prestavila številne dogodke, med njimi tudi odmevne Olimpijske igre. Te bi morale lani potekati v Tokiu, vendar so se zaradi pandemije prestavile na letošnje leto. Potekale bodo med 23. julijem in 8. avgustom, v Slovenijo pa je že prišla olimpijska bakla.

Pot slovenske bakle se je začela 22. aprila na Ravnah na Koroškem. Obiskala bo prav vsako od 212 slovenskih občin, 23. julija pa bo svojo pot zaključila na Koroškem. V petek 21.5. je slovenska olimpijska bakla prišla tudi v Sežano.

Fant z baklo v roki

Nosilka bakle Osnovne šole Srečka Kosovela Sežana je bila plezalka Lina Funa. Poleg nje so isto šolo zastopali še voznik gokarta Nik Trobec, košarkar Rok Mugoša in Tadej Maver Guštin. Formalna nosilka bakle je bila Lina, ostali so med tekom nosili olimpijske zastave. Odtekli so 300-metrski krog, nato so baklo predali društvu Osnovne šole Dutovlje.

Bakla je v Sežano prišla iz Lipice, in sicer na konjeniku. Župan je pred tekom društev pozdravil ta svečani dogodek, potem je bil že na vrsti tek. Prvo je bilo zgoraj omenjeno društvo, sledilo jih je še 13. Zaradi epidemije so morali seveda paziti na razkuževanje rok pri nošnji bakle in olimpijskih zastav. Dogodek so mimoidoči spremljali z velikim veseljem in zanimanjem.

Otroci v štartu
Na sliki (od leve proti desni): Rok Mugoša, Lina Funa, Tadej Maver Guštin in Nik Trobec

Slovenska olimpijska bakla bo ta vikend še potovala po Obali, nato pa pridejo na vrsto Dolenjska, Štajerska in Prekmurje, zadnja postaja bo Koroška. Olimpijske igre bomo lahko spremljali že to poletje in držimo pesti za uspehe naših športnikov.

Urednica revije Študent

Tadej Maver Guštin je perspektiven minimoto dirkač, kateremu je ponosni sponzor revija Študent.

Prejšnji članekDobrodelna Škisova tržnica 2021
Naslednji članekPoleti bomo lahko potovali z »zelenim potrdilom« – kaj je to?

Urednica revije Študent

Tadej Maver Guštin je perspektiven minimoto dirkač, kateremu je ponosni sponzor revija Študent.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.