Pozor! Za smučanje pri sosedih veljajo nova pravila!

Nova pravila v Italiji za vse smučarje veljajo že od prvega januarja, a mnogi so jih verjetno spregledali. Prav zato je pomembno, da to vsi izvejo čim hitreje. Z novimi pravili želijo povečati varnosti smučarjev in ljubiteljev zimskih športov, obenem pa ohraniti gospodarsko življenje v svoji državi. Kakšna so nova pravila za smučanje v Italiji?

Pravila za smučanje na italijanskih smučiščih

Pravil je več, veljajo pa že celo leto 2022, natančneje od 1. 1. 2022. V spodnjih alinejah lahko vidiš, katera pravila to so in kdo jih mora upoštevati.

  • Vsi, ki so mlajši od 18 let, morajo med smučanjem, deskanjem in sankanjem nositi čelado. Prej je to veljalo za mlajše od štirinajstih let.
  • Smučanje in izvajanje drugih zimskih športov je strogo prepovedano, če ste pod vplivom alkohola ali strupenih snovi. Šlo naj bi za največ 0.5 miligrama alkohola na liter krvi, a zdrava pamet naj narekuje 0.0.

Tretje pravilo je tisto, ki je na vhodih obrnilo največ ljudi do danes. S prvim januarjem mora imeti vsaka oseba, ki v Italiji smuča na določenih območjih zimskih športov, zavarovalno polico odgovornosti za škodo, povzročeno tretjim osebam.

Preverite pri zavarovalnici, smučišču in turističnih agencijah

V veliki večini zavarovalne police že pokrivajo področje zimskih športov, a vsak posameznik naj to za vsak slučaj preveri pri svoji zavarovalnici.

Poleg tega je pametno preverjati tudi pogoje za vstop v Italijo, na smučišče in ponovni vstop v Slovenijo zaradi covida-19.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekNa Kaninu te ne čaka samo smučanje!
Naslednji članekŠtipendije za bodoče kuharje in natakarje

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.