Štipendije za bodoče kuharje in natakarje

Dijaki triletnega poklicnega programa gastronom-hotelier bodo odslej prejemali štipendije za deficitarne poklice, piše vlada Republike Slovenije. To je dosegla delovna skupina za reševanje problematike kadrov v gostinstvu in turizmu, ki jo vodi državni sekretar na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Simon Zajc.

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije je v petek, 21. januarja 2022, na svoji spletni strani objavil javni razpis za pridobitev štipendije za deficitarne poklice za šolsko leto 2022/2023. Štipendijo za deficitarne poklice bodo v šolskem letu 2022/2023 lahko pridobili tudi dijaki, ki bodo prvič obiskovali 1. letnik in se izobraževali na programu gastronom-hotelir (poklica: kuhar, natakar). Ob odločitvi za deficitarni poklic lahko za celotno obdobje izobraževanja pridobijo štipendijo.

V prihodnjem šolskem letu bo dodeljenih do 1000 štipendij, v mesečni višini 102,40 evrov. Deficitarna štipendija se lahko podeli z vsemi štipendijami hkrati, razen s kadrovsko.

Vlogo bo možno oddati od 13. junija 2022 do vključno 23. septembra 2022.

Prejšnji članekPozor! Za smučanje pri sosedih veljajo nova pravila!
Naslednji članekIzjemna najdba raznolikih bitij iz ledene dobe je zgodovinskega pomena za Anglijo

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.