Sponzorirano

Licitacija: 2 x zapestnica želja

Trenutna ponudba   Želim


Si že zamenjal pnevmatike?

zimske pnevmatike
Sponzorirano

Prišel je tisti čas v letu, ki se ga veseli vsak ljubitelj avtomobilov. Že od včeraj naprej ni več obvezna uporaba zimskih pnevmatik. Zakon določa, da morajo biti med petnajstim novembrom in petnajstim marcem motorna vozila in priklopniki, ki jih vlečejo, opremljena z zimskimi pnevmatikami na vseh kolesih.

Aluminijasta platišča na avtu delujejo kot make up na ženski – poudarijo lepoto.

Vozniki bomo lahko zamenjali zimsko obutev za letno in naši jekleni konjički bodo še lepši. Z letnimi pnevmatikami ponavadi pridejo tudi aluminijasta platišča, ki jih je škoda za na posoljen in popeskan zimski asfalt.

Čeprav vremenska napoved zaenkrat ne kaže na znižanje temperatur, se svetuje uporaba zimskih pnevmatik še nekaj časa, da nas ne bi nepripravljene ujele snežne padavine. Najbrž boš v teh dneh tudi težko našel vulkanizerja.

Letne pnevmatike se še posebej slabo obnesejo pri vožnji v klanec po zasneženem cestišču.

V poletnem času uporaba zimskih pnevmatik sicer ni prepovedana, je pa priporočljivo pnevmatike zamenjati za letne, saj se bolje obnesejo na vročem asfaltu in skrajšajo zavorno pot. Včasih so odločilni metri ali celo centimetri, zato naj bo varnost na prvem mestu!

Poglej tudi Kaj je še dobro imeti v avtu poleg obvezne opreme. Pa srečno na cesti! 🙂

Sponzorirano

NI KOMENTARJEV

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.

Exit mobile version