Slovenski atleti na evropsko prvenstvo na Poljskem

V Torunu na Poljskem bo med 5. in 7. marcem potekalo dvoransko evropsko prvenstvo v atletiki. Norme zanj, čeprav izjemno visoke, je izpolnilo kar nekaj slovenskih atletov, na Poljsko jih potuje sedemnajst.

Na evropskem prvenstvu bodo iz izpolnjenimi normami tekmovali Luka Janežič, Lovro Mesec Košir in Gregor Grahovac v teku na 400 metrov. Tilen Ovniček je izpolnil normo v teku na 60 metrov, v teku na 800 metrov bo tekmoval Žan Rudolf. Filip Jakob Demšar je izpolnil normo v teku na 60 metrov z ovirami, a na prvenstvu ne bo nastopil, prav tako na prvenstvu ne bo nastopil Jure Grkman, ki je sicer izpolnil normo v teku na 400 metrov.

Med atletinjami bodo nastopile Maruša Mišmaš Zrimšek, ki je izpolnila normo v teku na 800, 1500 in 3000 metrov, Maja Mihalinec Zidar bo tekmovala v teku na 60 metrov, Tina Šutej v skoku s palico, Agata Zupin v teku na 400 metrov. Klara Lukan je izpolnila normi v teku na 1500 in 3000 metrov, Jerneja Smonkar v teku na 800 metrov, prav tako Anita Horvat, ki pa ima v rokah tudi normo za tek na 400 metrov, a bo nastopila na daljši razdalji.

Poleg teh atletov bo na evropskem prvenstvu tekmovala še trojica, ki ni izpolnila norme za nastop, se pa njihovi rezultati uvrščajo visoko na lestvici letošnjih rezultatov v Evropi. Evropska atletika (EA) je tako na tekmovanje povabila še Nejo Filipič (troskok), Lio Apostolovski (skok v višino) in Jana Luxa (troskok). V številnih disciplinah so bile namreč norme precej visoke in jih ni izpolnilo pričakovano število udeležencev, tako da so dodatne tekmovalce določili glede na njihove rezultate.

Prejšnji članekSTA po 29 letih prekinila sodelovanje z vladno administracijo
Naslednji članekJunija bo Univerza na Primorskem gostila evropski matematični kongres

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.