Smučaj najceneje z Zdravo zabavo!

Prihaja čas veselja in zabave na snegu. Že veš, na katerem izmed številnih smučišč doma in po svetu boš sproščal energijo in preživljal prijetne urice s prijatelji? V nadaljevanju ti ponujamo nekaj idej po najcenejših študentskih cenah.
Smučišče na Krvavcu spada med najbolje urejena smučišča v Sloveniji. Od Ljubljane je smučišče oddaljeno 25 km. Obiskovalci se lahko v 10 minutah s kabinsko žičnico pripeljejo iz doline v visokogorje na nadmorsko višino 1500 m. Smučarjem in deskarjem je na razpolago 106 ha belih površin in 35 km urejenih prog. V dodatno ponudbo spadajo poligon za skoke, fun park za snowboardarje, proga za vožnjo po neteptanem snegu ter proga za vožnjo po grbinah. Več na http://www.rtc-krvavec.si.

Smučišče Rogla je 130 km oddaljeno od Ljubljane. Ima 25 km smučarskih prog, kjer je treba premagati višinsko razliko 43 metrov na progah za začetnike in 359 m na najdaljši stezi, dolgi 1,3 km. Urejena je tudi steza za tek na smučeh. Vse proge so v lažji in srednji kategoriji, ena pa je uvrščena tudi v FIS-kategorijo. Po prijetni dnevni smuki si lahko privoščimo tudi nočno smuko ali pa razvajanje v bližnjih termah. Več na www.rogla.si.

Še eno simpatično smučišče, ki se ponaša z dnevno in nočno smuko, je Stari vrh, ki se nahaja v Škofjeloškem hribovju. Je samo 40 km iz Ljubljane. Smučišče ni ravno veliko, se pa ponaša z novo šestsedežnico, sicer pa na smučišču delujejo še štiri vlečnice in tekoči trak. Smučarji lahko uživajo na 55 ha prog na višini med 580 in 1.210 m nad morjem. Na smučišču deluje tudi snowboard park, smuka v celem snegu in nočna smuka. Več na www.starivrh.si.

In tujina?
Mokrine ali bolj znano kot Nassfeld
je smučišče na avstrijsko-italijanski meji, ki leži na višini od 610 do 2.020 m. Od Ljubljane je oddaljeno cca. 140 km. Njihova gondola Millennium Express je najdaljša gondola v Alpah, ki naredi 6 km dolg vzpon in 1.309 metrov višinske razlike v 17 minutah, smučarji pa se lahko spustijo po skoraj 8 km dolgi progi. Smučišče ima 110 km naravno in umetno zasneženih prog. Deskarjem je namenjen park s skakalnicami. Več na www.skipasstravel.si.

Osojščica ali Gerlitzen se nahaja na višini od 500 do 1.911 m. Ima 52 km prog in je zelo priljubljeno pri slovenskih smučarjih in deskarjih, saj se nahaja samo 100 km iz Ljubljane, le streljaj od Beljaka (Villach).
Svete Višarje v italijanskem Trbižu se ponašajo s progami za alpsko smučanje v skupni dolžini 25 km, za smučarski tek pa 60 km. Najdaljša proga je dolga 4 km. Na smučišču je pred nekaj leti začela obratovati nova smučarska proga najvišje težavnostne stopnje, ki je dolga 1,2 km, višinska razlika med njenim vrhom in njenim vznožjem pa je 300 m.

Katschberg ima smučarske proge v skupni dolžini 70 km na nadmorski višini od 1.066 do kar 2.220 m. Smučarji se lahko odločijo tudi za nočno smuko in sankanje ter nočno drsališče. Kakovostni tereni obstajajo tudi za poznavalce pojmov, kot so half pipe, high jump, pro jump in slide, oziroma za deskarje na snegu.
Smučišče Tromeja (Arnoldstein) je od Kranjske Gore oddaljeno 20 min vožnje in se nahaja na nadmorski višini od 680 do 1.600 m. Je prijetno družinsko smučišče, primerno tako za dobre smučarje kot tudi začetnike, še posebej za otroke.

Turracher Hoehe se nahaja na nadmorski višini med 1.400 in 2.205 metrov. Srednje zahtevne smučarske proge se razprostirajo na dolžini 38 km, ponujajo tudi nočno smuko, šolo smučanja za odrasle in otroke. Destinacija se ponaša z odlično pripravljenimi in različno zahtevnimi progami za tek na smučeh.
Kot lahko vidiš, je idej kam smučat to zimo veliko. Sedaj se pa samo še fizično pripravi, da ne bo kakšna poškodba pokvarila zimskih načrtov. Saj veš, dobra sezona se ne začne s snegom, ampak že veliko prej v telovadnici, fitnesu ali preprosto doma.

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.