Velik problem učenja v mesecu decembru!

Čaka nas mesec, v katerem je za večino študentov študij na drugem mestu. Kljub temu pa ne smemo zanemariti šolskih obveznosti, ki nam jih naložijo profesorji.
V mesecu decembru vse učence čakajo zadnji kolokviji, nekatere pa celo izpiti. Vendar pa imajo študenti velike težave, da se osredotočijo na študij. Kot vsi vemo, je mesec december tako imenovan mesec zabav. Razne zabave potekajo tako med tednom kot tudi med vikendom. Ob vseh zabavah pa se večina mora tudi posvečati domačim, saj so v decembru tudi prazniki, med katerimi se vsa družina zbere in seveda tudi študentom to ni oproščeno. Ob vseh teh zabavah in raznih drugih obveznostih imajo študentje problem z razporejanjem njihovega časa za učenje. Zato večina študentov v tem mesecu ne študira toliko, kot bi se lahko oziroma bi se morali.

Ko se pogovarjamo z raznimi študenti, nam v enem glasu zatrdijo, da imajo v šoli največje težave v mesecu decembru. To obdobje, ko se ne učimo, seveda poskušamo nadoknaditi po novoletnih počitnicah. Po novem letu pa večino kaj kmalu čaka tudi izpitno prvo izpitno obdobje, ki pa je še bolj pomemben v primerjavi z raznimi kolokviji.

Zato študenti ne morejo ravno mirno preživeti tega najbolj živahnega meseca v letu in se morajo že vnaprej pripravljati na izpite.

Tisti, ki se tega zavedajo, ponavadi nimajo večjih težav v izpitnih obdobjih. Ostali, ki pa se ne zavedajo in se v veselem decembru ne udeležujejo predavanj ter vaj, pa jih po novem letu čaka veliko dela. Kajti nadoknaditi en mesec predavanj ter vaj, je zelo težko in tega se zavedajo tudi profesorji, ko nas kar pogosto opozarjajo na to!

Novo leto se nam približuje. Ali si bomo zadali kakšne novoletne zaobljube, ki jih bomo poskušali uresničiti v novem letu? Vsak študent ima seveda svoje želje. Vendar vsi študentje pa si bomo seveda zadali enoten cilj in ta je, da bi seveda dokončali oziroma končali letnik, katerega opravljamo. To pa seveda niso edine zaobljube, ki si jih bomo zadali. Med najbolj pogostimi so seveda izguba telesne teže, opustitev kajenja, zmanjšanje pitja alkoholnih pijač in tako dalje. Vendar vprašanje pa je, ali bomo te novoletne zaobljube izpolnili.

Veliko nas je, ki si zadamo nek cilj za bolj optimistično novo leto, vendar pa se po novem letu to ne zgodi, saj nas želja po nasprotnem bolj privlači. Prav zaradi tega pa si nekateri ljudje ne zadajo nobene novoletne zaobljube, ampak poskušajo priti do želenega cilja brez zaobljub.

Gašper Kržišnik

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.