Smučarski spektakel s trumami navijačev pretresel Kranjsko Goro

Navijaška evforija ob vrhuncu zime

Presenetljivi zmagovalci na stopničkah Pokala Vitranc

Rekorden obisk v Kranjski Gori, naslednje leto obljubljajo še večji spektakel

Trume navijačev so pretekli vikend napolnile tribune na Pokalu Vitranc in z bučnim navijanjem pospremile nastope slovenskih smučarskih adutov Žana Kranjca in Štefana Hadalina. Vsako leto je Pokal Vitranc prizorišče, kjer se pišejo odlične športne zgodbe, vikend vrhunskega športa in vikend zabave, kjer se srečujejo prijatelji in kjer smo priča vrhunskim predstavam na vitranški strmini. Navijaško vzdušje v Kranjski Gori je vladalo cel konec tedna, navdušena množica pa je vneto spremljala dvoboje na belih strminah, ki so postregli s presenetljivim rezultatom. Žan Kranjec je veleslalom pred domačimi gledalci končal na devetem mestu, na stopničkah pa so Norvežani slavili dvojno zmago z zmagovalcem Henrikom Kristoffersenom in Rasmusom Windingstadom na drugem mestu. Tretji je bil Švicar Marco Odermatt. Prvo mesto v slalomu je zasedel Švicar Ramon Zenhäeusern. Henrik Kristoffersen je tokrat osvojil drugo mesto, avstrijski smučarski as Marcel Hirscher pa je s tretjim mestom potrdil osmi veliki kristalni globus za dobljeni seštevek sezone.

Organizatorji so pripravili izjemne pogoje za vrhunske rezultate na že 58. izvedbi tekem na najvišjem nivoju v Kranjski Gori. Na tekmah v Podkorenu letos beležijo rekorden obisk, saj so tekmovalno strmino obiskale trume gledalcev, ki so z velikimi upi spremljali tudi domače tekmovalce. Med njimi je bilo kar nekaj znanih obrazov, saj smo v VIP šotoru lahko zasledili številne odmevne obraze slovenskega športa. Za tekmovalce so tako navijali tudi: Urška Hrovat, Špela Pretnar, Franci Petek, Rene Mlekuž, Mitja Kunc in Tone Vogrinec. Tekme pa si je ogledal tudi nekdanji hrvaški smučarski šampion Ivica Kostelić, ki je kar dvakratni zmagovalec slaloma Pokala Vitranc.

Množica gledalcev je do zadnjega kotička napolnila prizorišče, vrhunec zime pa je obeležila tudi vrhunska organizacija in odlična priprava proge, ki je uspešno kljubovala visokim temperaturam v Kranjski Gori. Pokal Vitranc pa ni samo tekmovanje, ampak dogodek, ki vsako leto z bogatim programom privablja vse več ljudi. V petek je na smučišču Kekec potekal Grubov dobrodelni memorial v spomin na Draga Grubelnika, vrhunec zabavnega spremljevalnega dela smučarskega praznika pa je popestrila zabava zime Q Max Party. Navijači vseh generacij in ljubitelji različnih glasbenih zvrsti so v večernih urah prišli na svoj račun z vrhunskim koncertom, kjer je za ogrevanje pred podelitvijo pokalov in žrebom startnih številk, nastopil izjemni interpret in mojster različnih žanrov Samuel Lucas & The Groove Station. Vrhunec večera se je razvnel z neprekosljivimi Siddharta, ki so si z edinstveno glasbeno vizijo in vztrajnim iskanjem drugačnosti zagotovili naziv najbolj prepoznavne rock skupine v Sloveniji in s svojimi hiti zanetili vročino med smučarsko množico. Za tiste najbolj vztrajne je v dvorani Vitranc do poznih ur potekal disco After party s skupino Soulfingers. Tudi večerno dogajanje je obeležila izjemna udeležba, saj so obiskovalci in glasbeni izvajalci s svojim navdušenjem in energijo poskrbeli za električno vzdušje do zgodnjih jutranjih ur. V Kranjski gori tako beležijo rekorden obisk, naslednje leto pa vsem smučarskim navdušencem obljubljajo še večji spektakel!

Izjemno navijaško vzdušje pod belimi strminami Kranjske Gore!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.