Športne novosti pri Zdravi Zabavi

V prihajajočem študijskem letu bomo ljubitelje skupinskih vadb razveselili z novima vadbama: aerokick in Zumba.
AEROKICK je novost na področju aerobnih vadb z elementi borilnih veščin, njena glavna atrakcija je vadba z borilnimi pripomočki, ki izvajanje elementov popestrijo, ko same osnove že dobro obvladamo. Takšna oblika vadbe se v Sloveniji pojavlja prvič in prihaja iz Francije, kjer je že dobro utečena in se izvaja tudi kot tekmovalna zvrst. Izvaja se ob ritmih dinamične glasbe. Vadbena ura poteka skupinsko, v paru in individualno pod budnim očesom vaditelja in v zanimivih koreografijah. Vadba se izvaja v skupini in nato se prične še krožna vadba, vadba v parih brez kontakta ter vadba z inštruktorjem. Program temelji na izdelanih koreografijah, ki omogočajo začetnikom zanimivo in razgibano vadbo. Aerokick je nadomestek borjenja, saj se namesto borjenja z nasprotnikom učimo borjenja z realno tehniko proti navideznemu nasprotniku. Pri vadbi – čeprav delamo tudi v parih ali krožni vadbi – ne prihaja niti do najmanjših kontaktov ali dotikov, saj se tehnike izvajajo v medsebojno varni razdalji, ki jo predpiše inštruktor. Za aerokick zadostuje učenje izvajanja pravilne tehnike, ki jo nadzira inštruktor. Aerokick premošča razdaljo med vadbo borilne veščine in rekreativno zabavno vadbo ob glasbi s poudarkom na uporabnosti vseh elementov, ki se je tekom vadbe naučimo. Takšna vadba je zelo priporočljiva za sprostitev od vsakdanjih obveznostih, z njo si boste pridobili kondicijo in učvrstili svoje telo. Zato se nikar ne obotavljajte in nas pridite obiskati!
S primerno vadbo lahko razvijamo in vzdržujemo fiziološke in motorične sposobnosti, zvišujemo imunsko odpornost. Med vadbo aktiviramo in krepimo vse velike mišične skupine, s tem oblikujemo telo in vzdržujemo njegovo kondicijo, z razteznimi vajami pa poskrbimo za gibljivost. Poleg vseh telesnih učinkov predstavlja aerokick tudi uro druženja in sprostitve, kar pozitivno vpliva na posameznikovo samopodobo in samozavest.
V poplavi aerobnih vadb je aerokick za vse tiste, ki si želijo nekaj novega. Vadba je primerna tako za punce kot tudi za fante, ki bi se radi naučili pravilne tehnike izvajanja ročnih in nožnih udarcev in s tem posledično tudi samoobrambnih kretenj.
Na urah aerokicka bo z vami vaditeljica Marina Dobnik.
ZUMBA je dinamična in razburljiva plesna vadba ob eksotični latinsko-ameriški glasbi. Osnova Zumbe je glasba, ki vsebuje v glavnem vroče ritme: merengue, salsa, cumbia, reggaeton, calypso, samba …, ki vas bodo sprostili, vam povrnili energijo in zaradi katerih se boste odlično počutili. Koreografije so zasnovane po principih intervalnega treninga, ki povečuje porabo kalorij, izgorevanje maščob ter tonizacijo mišic. Poseben poudarek je na mišičnih skupinah nog, zadnjice, rok, trebuha ter seveda najpomembnejše mišice – srca!
Zumba je zasnovana tako, da ji lahko sledi resnično vsak, ne glede na starost, plesno znanje, telesno pripravljenost, saj je kombinacija enostavnih plesnih korakov na energično in seksi podlago latinoameriških ritmov. Je edinstvena, učinkovita in najbrž najzabavnejša nova fitness senzacija pri nas!

Pri zumbi odpade večni problem iskanja plesnega partnerja. Primerna je za vse, ki imate radi latino glasbo in ples ter se želite tako razgibati, utrditi in oblikovati svoje telo, obenem pa biti v dobri družbi in se dobro/odlično počutiti v svoji koži. Plesno predznanje NI POTREBNO.
Na urah zumbe bo z vami vaditelj Erasmo Raul Santantiuste Casanova.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.