Študentski tek na grad tudi letos: na kakšen način?

Tradicionalni Študentski tek na grad bo potekal tudi letos, a v nekoliko drugačni izvedbi. Tek ne bo samo ljubljanski in ne bo potekal samo po ulicah prestolnice – organizatorji so si ga zamislili kot skupek individualnih tekaških podvigov. Možno ga bo izvesti kjer koli po Sloveniji v dolžini 2,5 kilometra vse do 31. decembra 2020.

Kako se prijavim?

Za udeležbo na teku sledi naslednjim korakom:

  1. Oddaj svojo prijavo za udeležbo na 27. Študentskem teku na grad prek spletnega obrazca na povezavi.
  2. Na svoj pametni telefon namesti katero koli aplikacijo za beleženje teka.
  3. Izberi dan in uro za tek ter se odpravi na svoj 2,5-kilometrski podvig. Če prebivaš v Ljubljani, ti organizator priporoča standardno traso do Prešernovega trga do Ljubljanskega gradu. Če prebivaš drugod, si izberi traso po želji, le naj bo dolga najmanj 2,5 km.
  4. Po zaključku teka tekaški dnevnik iz pametnega telefona naloži na svoj FB profil ali Instagram profil s pripisom Študentski tek na grad #whatishome. Na objavi označi FB stran Študentskega teka na grad  ali Instagram profil Študentskega teka na grad.
  5. Na naslov, ki si ga navedel v spletni prijavnici, boš prejel spominsko majico 27. Študentskega teka na grad s sloganom »ŠOU na grad, da objamem svet«. Ker je število majic omejeno na 1500, se prijavi čim prej!

V znamenju dobrodelnosti

Tudi letos organizatorji spodbujajo prav vse udeležence teka k dobrodelnosti. S svojimi zmožnostmi lahko prispevaš za družine in posameznike v stiski, ki te letos potrebujejo še toliko bolj. Lahko sodeluješ v akciji Pomagajmo preživeti, pomagaš lahko tudi v obliki prostovoljnega dela.

Tek za solidarnost

Ženska, ki teče
Tek podpira solidarnost.

Čemu je tek sploh posvečen? Letos ponovno solidarnosti z vsemi, ki so morali zapustiti svoje domove zaradi vojn, podnebnih sprememb, skrajne revščine in so odšli na tvegano pot v želji po varnosti in boljšem življenju. Ob tem ti iskalci boljše prihodnosti velik del poti prehodijo tudi peš. 27. Študentski tek na grad bo tako del projekta MIND (Migracije.Povezanost.Razvoj.), s katerim Slovenska karitas opozarja na problematiko migracij, sporočajo organizatorji.

Spoštuj varnostne ukrepe

Vse, ki se bodo odzvali na vabilo, organizatorji naprošajo, da upoštevajo veljavne omejitve zaradi preprečevanje širjenja okužbe z novim koronaviruom in priporočila NIJZ. Na tek se odpravi sam ali kvečjemu s člani svojega gospodinjstva. Prav tako je priporočljivo, da ves čas teka ohranjaš najmanj 3 metre medsebojne razdalje od mimoidočih.

Zakaj tek?

tekača
Tek je dober za zdravje in dobro počutje.

Z organizacijo teka Študentski tek na grad še vedno spodbuja gibanje za zdravje in dobro počutje, hkrati pa podpira solidarnost do tistih, ki so morali zapustiti svoje domove, so zapisali na Facebook strani dogodka. Ne teci torej le za rezultat, temveč tudi zase, za svoje dobro počutje in za druge.

Študentski tek na grad podpirajo: ŠOU v Ljubljani, Mestna občina Ljubljana, Fundacija za šport, Slovenska karitas, Evropska unija in Ministrstvo za zunanje zadeve RS.

#whatishome

Prejšnji članekMeowTalk: aplikacija, ki prevede mijavkanje tvoje mačke
Naslednji članekSkupina RBD predstavila svojo prvo pesem po desetih letih

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.