MeowTalk: aplikacija, ki prevede mijavkanje tvoje mačke

Si si od nekdaj želel, da bi lahko razumel svojo mačko? To so namreč sanje vsakega mačjega lastnika! Zdaj lahko tvoje sanje postanejo resničnost. Inženir, ki sodeloval tudi pri razvoju Alexe, je namreč predstavil aplikacijo MeowTalk, ki prevede mačje mijavkanje!

Aplikacija deluje na principu, da posname mijavkanje tvoje mačke, nato pa to tudi prevede. V bazi aplikacije je trenutno na voljo 13 prevodov, ki sporočajo najpogostejše mačje misli: »lačna sem«, »pusti me pri miru« in podobno.

aplikacija
foto: MeowTalk

Raziskovalci so seveda skeptični, raziskave namreč razkrivajo, da mačke nimajo skupnega jezika. Mijavkanje vsake mačke je unikatno. A pri razvoju aplikacije so mislili tudi na to – prevodi mačjih glasov se prilagajajo vsakemu uporabniškemu profilu posebej.

Aplikacija deluje po principu, da več kot aplikacijo uporabljaš in več posnetkov mijavkanja kot vneseš v bazo, boljši in natančnejši bodo prevodi. S snemanjem in shranjevanjem zvokov se namreč umetna intligenca uči prepoznavati zvoke, zato so tudi prevodi natančnejši.

aplikacija
foto: MeowTalk

Cilj inženirja Javiera Sancheza je razviti pametno ovratnico, ki bi prevedla mačkin mijav in bi nato govorila skozi ovratnico.

Aplikacija je že na voljo in je brezplačna. Seveda pa si je treba mačje prevode vzeti z rezervo – aplikacija naj ti bo v zabavo. Ne uporabljaj je kot glavnega medija za odkrivanje, kaj ti želi muca sporočiti. S svojo mačko se boš še vedno najbolje povezal, če boš spoštoval, kaj ti želi sporočiti. Pa ne preko aplikacije, temveč preko njene govorice telesa. ?

VIRBBC
Prejšnji članekZoom bo sprostil 40-minutni limit
Naslednji članekŠtudentski tek na grad tudi letos: na kakšen način?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.