Zoom bo sprostil 40-minutni limit

.. ja, samo za 36 ur.

Kdaj?

Zoom je odločil, da bo na Dan zahvalnosti sprostil 40-minutni limit brezplačnih videokonferenc – pogovarjati se bo mogoče neomejeno količino časa. Tako bo omogočil družinam, da ostanejo povezane, ko ni varno potovati.

To bo po ET (Eastern time) veljalo med polnočjo 26. novembra in 6. uro zjutraj 27. novembra. Pri nas, torej po CET (Central European Time), to pomeni med 6. uro 26. novembra in 12. uro 27. novembra.

ilustracija ekrana med videokonferenco 6 ljudi
Foto: Zoom

Alternative Zoomu

Zoom ni edini, ki omejuje brezplačne klice. Google Meet omogoča 60 minut brez plačila naročnine. Cisco Webex pa dopušča 50 minut za do 100 udeležencev.

Obstajajo tudi brezplačne alternative. Skype ponuja brezplačne sestanke za do 50 udeleženci, Microsoft Teams z do 20 udeleženci. Googlov Duo pa omogoča sestanke z do 12 udeleženci.

Brezplačne licence za študente

Logo Microsoft Teamsa - vijola T in dva možička
Microsoft Teams logo

Študentje Univerze v Ljubljani imajo urejene tudi brezplačne licence za uporabo videokonferenčnega sistema Zoom. Prav tako pa lahko s študentskim uporabniškim imenom dostopajo tudi do orodja Microsoft Teams.

Za študente je Zoom licenco uredila tudi Univerza na Primorskem. Študenti se vpišejo z elektronskim naslovom vpisna@student.upr.si (vpisna = vpisna številka).

Univerza v Mariboru pa študentom omogoča licenco za Microsoft Teams.

Prejšnji članek4 trendi čevlji za udobno in šik preživljanje hladnejših dni
Naslednji članekMeowTalk: aplikacija, ki prevede mijavkanje tvoje mačke

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.