Troboj reprezentanc: atleti Slovenije, Srbije ali Hrvaške?

Slovensko atletsko reprezentanco čaka v sredo, 22. 1. 2020, prvi skupinski nastop. Pomerili se bodo z reprezentanti Srbije in Hrvaške, obračun pa bo potekal v Olimpijskem centru Novo mesto od 16. ure dalje. Urnik tekmovanja se bo pričel z moškim skokom ob palici, končal pa s štafetnimi teki na 400 metrov.

Atletska dvorana v Novem mestu
Olimpijski center v Novem mestu, kjer bo potekal atletski reprezentančni troboj.

Reprezentanti

Slovensko reprezentanco šteje 24 atletov in 23 atletinj, nastopili pa bodo v 11 posamičnih disciplinah, v vsaki po 2 predstavnika, ter v štafetnem teku.

Kdo bo zmagal?

Zmago bo reprezentanci prineslo največje število zbranih točk. V posameznih disciplinah šteje 1. mesto 7 točk, 6. mesto pa 1 točko. Štafetni teki se bodo točkovali s 7 točkami za 1. mesto, 4 za 2. mesto in 2 točkama za 3. mesto.

Najpomembnejša slovenska atletska imena

Slovenska reprezentanca sicer ne bo popolna, saj bo kar nekaj najboljših atletov dvoransko sezono spustilo, imajo lažje poškodbe ali pa so v tujini.

Tako se bodo Slovenci morali znajti brez Maje Mihalinec, Anite Horvat, Luka Janežiča, Maruše Černjul, Sandra Jeršina Tomassinija, Maruše Mišmaš in Klare Lukan.

atletinja
Najpomembnejše ime slovenske ekipe, Tina Šutej. Vir slike: Instagram tina_sutej

Reprezentanco bo kljub temu zastopalo veliko pomembnih imen slovenske atletike. Med drugimi bomo lahko spremljali nastope atletinj Tine Šutej (skok ob palici), Agate Zupin (400 metrov), Jerneje Smonkar (800 metrov), Lie Apostolovski (skok v višino), Neje Filipič in Eve Pepelnak (troskok), med atleti pa lahko največ pričakujemo od Tilna Ovnička (60 metorv), Lovra Meseca Koširja in Gregorja Grahovaca (400 metrov), Jana Vukoviča (800 metrov), Jana Kokalja (1500 metrov) in ostalih tekmovalcev.

Rezultate lahko od 16. ure spremljaš na povezavi slovenska-atletika.si, lahko pa se tekmovanja udeležiš tudi na samem prizorišču v Novem mestu. Vstop je prost!

Prejšnji članek10 zanimivosti o filmih Gospodar prstanov
Naslednji članekStudy smart, not hard: učinkovite tehnike učenja, ki delujejo

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.