V Stožice na EP v odbojki

Med 12. in 29. septembrom se bo odvijalo Evropsko prvenstvo v odbojki za moške. Nastopilo bo 24 reprezentanc, organizacija dogodka pa je bila poleg Franciji, Nizozemski in Belgiji dodeljena tudi Sloveniji.

Novosti prvenstva

Novost letošnjega evropskega prvenstva je potek dogodka v 4 različnih državah, prav tako bo v primerjavi s prejšnjim EP (2017 v Krakovu na Poljskem) nastopilo 8 reprezentanc več.

V Stožicah bodo potekale kvalifikacije skupine C, v kateri se bodo Slovenci pomerili z belorusko, finsko, rusko, turško in svernomakedonsko reprezentanco. Skupina A bo igrala v Franciji, skupina B v Belgiji, skupina D pa na Nizozemskem. Finalna tekma bo potekala v Parizu.

Slika mesta Pariz, v sredini Eifflov stolp
Finale prvenstva bo potekalo v Parizu.

Kdo brani naslov?

Naslov evropskih prvakov bodo branili ruski odbojkarji, ki so pred dvema letoma v Krakowu za osvojeno zlato premagali nemško ekipo. Slovenci so takrat osvojili 8. mesto.

Slovenska reprezentanca

Slovenski odbojkarji so stalni udeleženci evropskih prvenstev vse od leta 2007, najuspešnejši so bili leta 2015, ko so v Bolgariji osvojili srebro. Premoč so v finalu morali priznati Francozom.

Reprezentanca šteje 22 članov pod vodstvom glavnega trenerja Alberta Guilanija.

Odbojkarska žoga
Slovenska reprezentanca bo nastopila v kvalifikacijski skupini C.

Kje dobim karto?

Prvo tekmo bodo naši odbojkarji v Stožicah odigrali proti Bolgariji 12. septembra ob 17:30 uri, tekme pa bodo potekale vse do 18. septembra. Zagotovi si dnevno vstopnico na prodajnih mestih Petrol ali na  prodajnih mestih Petrol ticket..

Prejšnji članekA tebe tud’ noben ne razume?
Naslednji članekŠtudent v Gambiji: na pot s čim manjšimi stroški

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.