Študent v Gambiji: na pot s čim manjšimi stroški

Mogoče želiš v tujino, kot prostovoljec, a ti tega tvoj finančni položaj ne omogoča. V Nikinem članku si lahko prebereš splošne informacije in cene, jaz pa ti zaupam še svojo izkušnjo. Moje potovanje je namreč sofinancirano.

Država študentom omogoča možnost štipendije, če greš v tujino v namen študija. Lahko opravljaš teoretično ali praktično prakso.

Štipendija se deli na štipendijo za potne stroške, ki znaša do 500 €, in osnovno štipendijo, pri kateri dobiš do 100 € za vsak teden bivanja v tujini. Za Gambijo torej 800 €.

Jaz sem dobila štipendijo, saj bom v okviru mojega prostovoljstva naredila tudi raziskovalno nalogo z naslovom Gambija in nepismenost. Opravljena raziskovalna naloga in njena predstavitev se mi bosta upoštevali za kreditne točke v naslednjem letu.

Kako do nje?

Najprej se moraš dogovoriti na fakulteti, ali ti to lahko omogočijo, in pri katerem predmetu je možno dobiti kreditne točke. Potem dobiš ustrezno potrdilo, in še potrdilo s strani Organizacije Za otroke sveta in vse skupaj pošlješ na Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad republike Slovenije, kjer ti bodo štipendijo odobrili ali pa ne.

Več informacij si lahko prebereš kar na strani Organizacije Za otroke sveta, ali pa na spletni strani Javnega štipendijskega, razvojnega, invalidskega in preživninskega sklada republike Slovenije.

Prejšnji članekV Stožice na EP v odbojki
Naslednji članek76. Beneški filmski festival: Joker začenja pot nagrad

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.