Velika Nagrada Francije: Brezhiben vikend Hamiltona

Lewis Hamilton je z nadgrajenim novim pogonskim sklopom na novi stezi na letošnjem koledarju dirk, dominiral celoten vikend. Bil je najhitrejši na vseh prostih treningih in kvalifikacijah. Drugi je dirko končal Max Verstappen, tretji pa Kimi Raikkonen.

Oba Mercedesa sta z lahkoto osvojila prvo štartno vrsto v kvalifikacijah, najbolj pa se jim je približal Vettel, za njim pa sta se zvrstila Red Bulla, šesterico najmočnejših pa je zaključil Raikkonen. Spet je presenetil Leclerc v Sauberju, ki si je privozil osmo štartno pozicijo.

Ko so se ugasnile luči je najbolje štartal Vettel, ki je bil na mehkejši pnevmatiki in je izkoristil oprijem. Do prvega ovinka sta ga oba dirkača Mercedesa dobro zaprla, ko so mu zablokirale zavore in trčil v Bottasa, ki mu je zapiral vrata v ovinek. Vettel si je poškodoval prednje krilce, Bottas pa je imel predrto zadnjo gumo.

Nič boljše se ni godilo v ozadju, kjer sta trčila Ocon in Gasly in končala svoj domači obračun v prvem krogu. Na stezo je bil poslan varnostni avto. Vettel in Bottas sta odpeljala v bokse in prišla na zečelje dirke. V ospredju je dirko suvereno nadziral Hamilton pred Verstapnom in Ricciardom.

Vettel se je po napaki moral prebijati iz ozadja in poskrbel, da smo videli veliko prehitevanj. Prebil se je do petega mesta, vendar višje ni mogel. Bottas je zaradi malo več škode na dirkalniku zaostal nekaj več, tako, da je Vettel tudi s kaznijo 5. sekund, ostal pred njim.

Nekaj svojih veteranskih izkušenj je pokazal Raikkonen, ko je v drugi polovici dirke dobro vozil in prehitel Ricciarda za tretje mesto.

Najslabše so se spet izkazali pri Williamsu, kjer z neizkušenimi in slabimi vozniki ne morejo izboljšati dirkalnika. Prav tako gre zmeraj slabše pri McLarnu, kjer so imeli po dirki krizni sestanek. Alonso morda ne bo ostal pri njih niti do konca sezone, če bo šlo tako naprej.

Naslednja dirka nas čaka že naslednji teden v Avstrijskem Spielbergu. Dirkališče, ki nam je relativno blizu in se ga splača obiskati vsaj enkrat. Če že ne za formulo, pa za dirko Moto GP.

Voznik dneva: Sebastian Vettel (Ferrari)

Najhitrejši krog: Valteri Bottas (1:34.225)

Najhitrejši pitstop: Alfa Romeo Sauber (M. Ericsson; 2.32 sekunde)

Prejšnji članekMoskva, jaz prihajam na Mundial!
Naslednji članekŠtudentje se odpravljajo pomagat v Afriko

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.