Študentje se odpravljajo pomagat v Afriko

V juliju se bo 30 mladim slovenskim prostovoljcem uresničila dolgoletna želja po pomoči sočloveku, saj se odpravljamo na poletni tabor v eno izmed najrevnejših afriških držav – Gambijo.

Tam bomo 4 tedne zastonj opravljali naslednja prostovoljna dela: individualna učna pomoč v lokalnih šolah, delo v laboratoriju, bolnišnici in porodnišnici, računalniško opismenjevanje, novinarstvo, fotografija ter medijska produkcija itn.

Svoj košček pa lahko k temu mozaiku prispevaš tudi TI. Skupaj z ostalimi prostovoljci bomo veseli kakršnekoli oblike pomoči – poleg sredstev za malice in izobraževanje otrok zbiramo tudi barvice, svinčnike, radirke, šilčke, vodene barvice, barvni papir, gumbe, slamice, selotejp, štampiljke, zobne ščetke, zobne paste, obliže, povoje in podobno. Zagotavljamo vam, da bodo stvari prišle v prave roke, saj bomo prostovoljci nabrana sredstva in stvari osebno odnesli v Gambijo, in vse skupaj tudi dokumentirali s fotografijami.

Prostovoljci smo si zadali tudi cilj, da stopimo skupaj in vsem otrokom v lokalnem vrtcu in šoli, tako kot vsako leto, v času poletnega tabora omogočimo cca. 250 brezplačnih malic na dan, katere bomo razdeljevali mi. Za celotno obdobje tabora za enega otroka stane malica 15 EUR. Prav tako je v izgradnji izobraževalni in karierni center, ki bo pripomogel k trajnemu razvoju območja. Prepričani smo, da lahko, če stopimo skupaj, spreminjamo svet, zato se vam v imenu otrok za vsak dar že vnaprej iz srca zahvaljujemo.

V kolikor si pripravljen pomagati, lahko kontaktiraš: ursa@zaotrokesveta.com ali pokličeš na 070 246 031.

Podatki za nakazilo:

DRUŠTVO ZA OTROKE SVETA
Kunaverjeva ulica 9, 1000 Ljubljana, SLOVENIJA
IBAN (TRR): SI56 2900 0005 0687 692
Referenca: SI99
Koda namena: CHAR
Namen: MALICE POLETNI TABOR
SWIFT: BACXSI22
Račun odprt pri Uni Credit Bank

Društvo se že vnaprej zahvaljuje vsem, ki bodo ponudili pomoč.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.