Počasi in po pamet se daleč pride

Na Študentu bomo to poletje spremljali avanturo štirih prijateljev, ki se 7. julija odpravljajo na 43-dnevno pot iz Slovenije do Mongolije. Zakaj in kako si lahko preberete tukaj.

Preden zapustijo Slovenijo pa je pravilno, da jih predstavimo. Kdo so pogumni fantje, ki bodo vest o varni vožnji prenesli po svetu? Dolgoletni prijatelji, ljubitelji narave, usmerjeni v različne stroke, a vsi z istim ciljem. To so triintridesetletni Rok Dolinar, po poklicu inženir strojništva, štiriinštiridesetletni Uroš Basta, po poklicu gradbenik, v prostem času pa lovec in ribič. Pridružujeta se jima še brata Tehovnik: David, inženir elektrotehnike (39 let) in Tilen, poslovni informatik (34 let), ki se poznata kot svoj lasten žep.

Prav Tilen Tehovnik je bil največji pobudnik projekta Po pamet, saj je mnenja, da se je za rezultate potrebno aktivirati. Fantje pravijo, da »ne želimo samo gledati, ampak se tudi aktivirati. Sedaj smo preko našega projekta končno začeli ozaveščati javnost o pomenu varne vožnje.«

Ekipa po pamet

Povprašali smo jih nekaj vprašanj o sami organizaciji poti. V nekaterih delih držav ne bodo imeli na voljo signala, zato bodo morali poseči po dobrem starem zemljevidu. Izvedeli smo, da se bodo ob tem zanašali na Tilna, ki naj bi imel najboljšo orientacijo zaradi dolgoletnih skavtskih izkušenj. Prav tako bo v mnogih delih onemogočena komunikacija, ampak bodo s svojo družino poskusili ohranjati čim več stikov. Kar se tiče komunikacije z ljudmi na poti pa fantje pravijo, da je Rok najbolj simpatičen in da bo on tisti, ki ga bodo poslali v prvo bojno linijo.

Koliko pa bo potrebno spakirati prtljage? Lahko si predstavljamo, da bi za tako potovanje potrebovali kar veliko. Zaradi prostorne stiske imajo dogovor, da bo vsak dobil 2 torbi po 30 litrov, v katere bo spravil vso svojo opremo.

Kot pravijo Rok, Uroš, David in Tilen, se »počasi in po pamet daleč pride«, zato nas je zanimalo, kdo je najboljši voznik. Dobili pa smo prav poseben odgovor: »Vsak moški bo zase rekel, da je dober voznik. Bomo videli koliko počenih gum bo pridelal vsak od nas.“Seveda jim želimo, da je počenih gum in zapletov na poti čim manj. Treba je PO PAMET! 🙂

Pridruži se nam pri prebiranju podrobnosti o sami pripravi projekta, odhodu in avanturi do Mongolije!

Prejšnji članekŠtudentje se odpravljajo pomagat v Afriko
Naslednji članekVarčevanje z energijo med počitnicami

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.