Moskva, jaz prihajam na Mundial!

V prejšnjem članku ste izvedeli kako je sploh prišlo do odločitve, da se odpravim na mundial, sedaj pa nekaj več informacij kako sva si vse skupaj organizirala s prijateljem.

Že na začetku sva vedela, da bo najtežje prejeti vstopnico za tekme, saj se je za čisto vse vstopnice prijavilo slabih 5 milijonov navijačev iz celega sveta. Prvo sva se odločila, da se odpraviva v Moskvo ne glede na to, če nama uspe z žrebom ali ne, saj nama je bilo najbolj pomembno, da doživiva utrip mundiala. Letalske vozovnice sva kupila že januarja in sicer direkten let na relaciji Budimpešta-Moskva, ker je bilo to cenovno daleč najbolj ugodno.

Odločitev, da se odpraviva v glavno mesto Moskvo je bila predvsem zaradi tega, ker je bojda lepa za  obiskat in ker imam od tam veliko prijateljev. Najino bivanje teh 5 dni bo zato brezplačno, ker naju bo gostil moj lanski cimer iz poletnega dela v ZDA, kar pomeni, da bova imela tudi svojega vodiča.

Glede na razpored tekem, sva se odločila, da bi si rada ogledala tekmo Francija – Danska, za kar sva tudi bila izžrebana in bo tekma na znamenitem stadionu Luzhniki (najcenejša vstopnicama naju je stala vsakega posebej 85 €). Takšne sreče pa nisva imela ob tekmi Brazilija – Hrvaška, zato nama pri tem dvoboju ne preostane drugega kot »črni trg«.

Ker sva dobila uradno vstopnico nama na podlagi obveznega FAN_ID-ja pripada še prost vstop v državo, kar pomeni da ne rabiva ruske vize in že tukaj sva precej privarčevala. Zraven tega bomo še imeli vsi navijači tudi brezplačen javni prevoz na dan same tekme.

Naslednji članek pa bo že o doživljanju tekme.

Če te zanima, kako je do odločitve za pot prišlo, pa preberi prvi članek.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.