VN Francije: Lahko Mercedes zmaga vse dirke sezone?

2019 French Grand Prix​: Race Highlights


Hamilton brez težav dobil dirko za VN Francije v Le Castelletu

Lewis Hamilton je vodil od štarta do cilja. Dirko je začel odlično, v prvi ovinek je zapeljal prvi in vodstvo zadržal do konca dirke v Franciji. To je bila za Britanca že 79. zmaga v karieri in počasi se približuje rekordu Schumacherja.

Ferrari ni prenesel forme iz Kanade

Vettel je zelo slabo odpeljal kvalifikacije in zasedel šele 7. štartno mesto. Čast Ferrarija je s 3. mestom za Mercedesoma reševal Leclerc, kjer je na koncu tudi končal dirko.
Vettel je sicer z lahkoto prišel mimo obeh McLarnov pred njim, se približeval Verstappnu, vendar je na koncu dirko zaključil na 5. mestu. Ob koncu dirke je iz boksov prišel klic za “Plan F”, kar je pomenilo, da je Vettel opravil še en postanek in na novih gumah v zadnjem krogu Hamiltonu z rekordom proge odvzel točko za hitri krog.

Boji drugokategornikov

Za nekaj pravega dirkanja so na drugače dolgočasni dirki poskrbeli Ricciardo, Hulkenberg, Norris in Raikonnen, ki so se udarili v 53. krogu dirke. Norris bi lahko s 7. mestom poskrbel za odlično uvrstitev McLarna, saj je tudi Sainz vozil udobno na 6. mestu.
A je storil napako in v četveroboju se je najbolje znašel Kimi Raikkonen in iz boja prišel kot zmagovalec. Ricciardo je sicer brezkompromisno napadal, a si je prislužil 10 sekund kazni, zaradi zapuščanja proge in padel na 11 mesto.

Zanimivosti:

  • Alain Prost je domačo dirko v Franciji zmagal šestkrat. Od tega je štirikrat zmagal na sedanji progi Paul Ricard.
  • Mercedes je dosegel jubilejni 50. zaključek dirke, ko so dosegli 1. in 2. mesto.

Voznik dneva: Lando Norris – McLaren (26.4%)
Najhitrejši krog: Sebastian Vettel – Ferrari (1:32.740)
Najhitrejši pitstop: Williams (R. Kubica; 1.97 sekunde)

 

Prejšnji članekHonor podprl vesoljske poskuse grških študentov
Naslednji članekOddaja vlog za Zoisove štipendije

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.