Zaradi tega je pametno med vadbo poslušati glasbo

slušalke huawei freebuds se 2

Nekateri nikoli ne vadite brez slušalk. Pravilno izbrana glasba poveča tempo ali vzdržuje ritem, pozneje pa vas popelje v globoko sprostitev, ki pospešuje okrevanje.

Ste že kdaj začutili pomanjkanje moči in volje za telovadbo, nato pa se je razpoloženje v trenutku obrnilo po le nekaj taktih priljubljene skladbe? To je le ena od prednosti poslušanja glasbe med vadbo.

Blagodejen vpliv glasbe

Dobro izbran seznam skladb deluje kot motivacija in vam pomaga premagati trenutke krize, ko bi najraje prenehali z vadbo. Glasba ne vpliva le na čustva, ampak tudi pomaga sprostiti telo in um. Glede na fizični napor vas lahko poživi ali umiri. Uporaba slušalk ima dodatno prednost, saj zmanjšuje hrup okolice in vam pomaga, da se osredotočite le na vadbo.

Glasbeni ritmi določajo tudi tempo, usklajenost gibov in pretok gibanja. Stalni ritem skladbe na primer pomaga telesu, da se prilagodi dolgemu zaporedju enakih gibov, ki so običajni pri teku in drugih športih. Prijetni zvoki pa odvračajo pozornost možganov od bolečine in utrujenosti, kar omogoča daljšo in bolj učinkovito vadbo.

Naučiti se morate pravilno izbirati skladbe

Vredno je posvetiti več časa pripravi seznama skladb, ki jih boste poslušali med vadbo. Izbira žanra je odvisna od vašega glasbenega okusa, vendar če je mogoče, izberite skladbe z dobro izraženimi ritmičnimi odseki elektronske glasbe, rocka ali metala, ki pomagajo vzdrževati pravilno ponavljanje gibov.

Tempo skladbe se meri v udarcih na minuto (BPM) in ga lahko preprosto ocenite. Za to deset sekund ploskajte v ritmu skladbe, nato pa število ploskov pomnožite s 6. Na primer, če ste zaploskali 20-krat, je tempo skladbe 120 BPM. Skladba “Livin’ On A Prayer” Bon Jovija ima 122 udarcev na minuto, medtem ko “Get Lucky” dueta Daft Punk doseže 116 udarcev na minuto.

Po mnenju zdravstvene stroke je normalen srčni utrip odraslega človeka v mirovanju od 60 do 100 utripov na minuto. Na podlagi tega velja:

  • Ko se ogrevate, poslušajte glasbo s tempom med 80 in 90 BPM.
  • Med sproščanje po treningu je primeren tempo med 60 in 70 BPM.
  • Tempo 80 BPM je odličen za raztegovanje. Izberite nevtralne ali čustvene skladbe.
  • Ker dinamična glasba deluje kot poživilo in spodbuja dotok adrenalina v kri, je za glavni del treninga priporočljiva glasba s tempom med 120 in 140 BPM.
  • Za intervalne treninge kombinirajte skladbe z visokim in nizkim tempom (BMP).

Izberite prave slušalke

Toda tudi najboljši izbor skladb ne bi imel smisla brez naprave, ki je sposobna reproducirati celoten zvočni frekvenčni obseg. Visoko natančen in občutljiv zvočni gonilnik slušalk Huawei FreeBuds SE 2 je skrbno nastavljen, da oživi vsako noto v njenem prvotnem zvenu. Za kakovostno reprodukcijo nizkih tonov pa poskrbi kompleksno oblikovanje notranjosti ušesnih čepkov. Poleg tega se slušalke ponašajo z obiljem vrhunskih funkcij, kot so preprosta in stabilna povezljivost, izredno nizki zakasnitveni časi ter impresivni pristop k nadzoru okoliškega hrupa. Za celovito izkušnjo uporabe brezžičnih slušalk Huawei FreeBuds SE 2 na svojo napravo namestite aplikacijo Huawei AI Life.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.