5G ne vpliva na tvoje zdravje

Kot smo poročali v članku 5G za telebane, se vse večje število Slovencev boji nove prihajajoče tehnologije. V peticiji proti uvedbi 5G omrežja v Sloveniji je zbranih že več kot 8 tisoč podpisov. Peticija se je začela zaradi premalo raziskav o vplivih 5G omrežja na okolje in ljudi, vendar je Mednarodna komisija za zaščito pred neionizirajočimi sevanji (ICNIRP) potrdila, da novo omrežje ne vpliva na zdravje ljudi.

Izpostavljenost sevanju ostaja enaka

Predsednik ICNIRP dr. Eric van Rongen je dejal, da ni nobenih dokazov, da bi 5G omrežje negativno vplivalo na zdravje ljudi in na okolje.

Kot smo izvedeli v članku Nevarno sevanje mobilnih telefonov, mobilni telefoni dosegajo polovico meje priporočenega sevanja. Pri vsakodnevnem uporabljanju telefona smo izpostavljeni sevanju, ki zavzema le en odstotek od priporočene ravni sevanja.

Da gre pri 5G omrežju za enako količino sevanja, dokazuje podatek, da je ICNIRP znižala najvišje priporočene ravni dovoljenega elektromagnetnega sevanja. Iz vrednosti 2,0 W/kg na vrednost 1,6 W/kg.

Po novejših ugotovitvah omrežje torej zaseda nizkofrekvenčne pasove in ne predstavlja večjega izpostavljanja sevanju kot dosedanje tehnologije.

VIRandroidauthority.com
Prejšnji članekSchrödingerjeva mačka: Najljubši in najbolj nerazumljen ljubljenček kvantne mehanike
Naslednji članekBolezni, ki so pretresle svet

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.