Adobe Flash se poslavlja od Google Chroma

Do konca leta 2020 bo Adobe prenehal podpirati Flash.

Adobe Flash že 20 let pomaga pri igranju iger, gledanju videoposnetkov in pri zagonu aplikacij na spletu. Toda v zadnjih nekaj letih so ga nadomestili drugi programi. Pred tremi leti je 80 odstotkov uporabnikov brskalnika Google Chrome vsak dan obiskalo spletno stran s programom Adobe Flash. Danes je poraba le 17-odstotna in še naprej upada.

Ta trend razkriva, da se spletne strani selijo v odprte spletne tehnologije, ki so hitrejše in učinkovitejše od programa Flash. Omogočajo tudi večjo varnost. Varen si med nakupovanjem ali branjem občutljivih dokumentov. Te tehnologije podpirajo tudi mobilne in namizne naprave, tako da lahko svoje najljubše spletne strani obiščeš kjerkoli in kadarkoli.

Te odprte spletne tehnologije so postale privzeta izkušnja za Google Chrome konec lanskega leta, ko so spletne strani začele zaprošati za dovoljenje za zagon Flasha. Chrome ga bo v naslednjih nekaj letih postopno odpravljal; sprva bo prosil za dovoljenje za zagon programa, čez nekaj časa pa ga bo onemogočil. Konec leta 2020 bodo Adobe Flash v celoti odstranili iz Chroma.

Če dandanes redno obiskuješ spletno stran, ki uporablja Flash, se morda sprašuješ, kako bo to vplivalo nate. Vse bo ostalo isto, samo da ne boš več videl pozivov za zagon Flasha. Če bodo spletne strani še naprej uporabljale Flash in jim boš dal dovoljenje za zagon programa, bodo te strani delovale le do konca drugega leta.

PREKOGoogle
VIRGoogle
Prejšnji članekDobili bomo peti del Maščevalcev
Naslednji članekPridi na Jazz Kamp Kranj!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.