Brezplačna zaščita pred nezaželeno pošto

email, newsletter, email marketing
Foto: ribkhan iz Pixabay

Si opazil, da vedno več spletnih mest zahteva, da se pred ogledom vsebine registriramo ali kako drugače vpišemo? Ob tem moramo seveda navesti svoj e-poštni naslov, ki ga spletno mesto nato uporablja za pošiljanje najrazličnejših novic, obvestil in promocij.

Kdo vse še dostopa do vnesenega e-naslova, ne vemo, zato je včasih pametno dvakrat premislili, preden v okence vpišemo naš osebni e-naslov. Pri tem ti lahko pomaga spletna stran 10MinuteMail.

Kaj je 10MinuteMail?

10MinuteMail je brezplačna začasna e-poštna storitev. To pomeni, da ob vsakem obisku spletne strani ustvari nov zasebni e-poštni naslov, na katerega lahko vsakdo pošlje e-pošto. Tako vsa sporočila kot tudi sam naslov se po 10 minutah uničita oziroma zbrišeta. Skrb, da bo tvoj nabiralnik poln nezaželen pošte ali da bo do tvojega e-naslova dostopal kdo drug, je tako odveč.

Kdaj ga uporabiti in kdaj ne?

10MinuteMail je najbolj priročen v primerih, ko spletno mesto, ki mu ne zaupaš preveč, zahteva, da se registriraš, če želiš videti vsebino ali opraviti nakup. Spletna stran običajno na vnesen naslov še leta pošilja novice, obvestila in promocije, e-poštni naslov pa lahko posreduje tudi drugih pošiljateljem nezaželene pošte.

Spletna stran 10MinuteMail je uporabna tudi v primerih, ko ti spletna trgovina obljublja kodo za popust ali brezplačno darilce, če se prijaviš na njihove e-novice.

Če gre za pomemben račun, ki mu boš morda moral v prihodnosti poslati e-pošto za ponastavitev gesla ali kaj podobnega, naslova z 10MinuteMail ne smeš uporabiti. Začasnega e-naslova prav tako ni smiselno uporabiti, če gre za spletno mesto, ki mu zaupaš.

Kako uporabiti 10MinuteMail?

  • Ko potrebuješ začasni e-poštni naslov za izpolnitev spletnega obrazca ali registracijo, odpri novo okno ali zavihek in pojdi na spletno stran 10MinuteMail.com.
  • E-poštni naslov, ki se pokaže na strani, kopiraj in prilepi v obrazec, ki ga želiš izpolniti. Okna, v katerem je odprt 10MinuteMail, ne zapiraj.
  • Če ti spletna stran pošlje e-pošto, se bo ta prikazala v tvojem nabiralniku.

Če te spletna stran pozove k preverjanju e-poštnega naslova tako, da pošlje povezavo na tvoj e-poštni naslov, lahko e-sporočilo odpreš in potrdiš povezavo. Na e-sporočilo lahko tudi odgovoriš. Če pa želiš informacije, ki si jih prejel (na primer kodo za popust ali uporabniško ime), shraniti, pa si lahko e-poštno sporočilo posreduješ na svoj osebni račun.

Ko tvoj e-poštni naslov poteče, se vsa tvoja e-pošta izbriše, sam naslov pa preneha delovati minuto pozneje. Če e-poštno sporočilo, ki ga pričakuješ, še vedno ni prispelo, lahko klikneš na povezavo Give me 10 More Minutes (Daj mi še 10 minut), s čimer ponastaviš odštevalnik.

 

Prejšnji članekZvrhan koš potrpljenja za popolno fotografijo
Naslednji članek6 dokumentarnih filmov, ki bi jih moral pogledati vsak

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.