Edinstvene slušalke za modne navdušence

slušalke huawei freeclip

Huaweieve slušalke odprtega tipa FreeClip so tako posebne, da jih zlahka zamenjate za uhane, ko jih s kančkom očesa opazite v ušesu mimoidočega. Estetika je vsekakor pomembna, a ne na račun kakovosti zvoka, vsestranskosti uporabe in udobja nošenja! Kako se v vsem tem obnesejo nove slušalke?

Slušalke odprtega tipa so znane po tem, da čepka ne zapirata ušesnega kanala, kar omogoča udobje, še posebej pri delu v pisarni ali med telesno vadbo, kjer je pomembno, da poslušalec ostane povezan z okolico. Še vedno zaznava zvoke, kot so vprašanja sodelavcev ali hrup bližajočega se avtomobila, hkrati pa uživa v razmeroma dobri kakovosti zvoka

Oblika, kakršne še nismo videli

Huawei je oblikoval slušalke FreeClip s poudarkom na estetski neoporečnosti in zanesljivem prileganju v uho, ne glede na gibe poslušalca. To so dosegli z razdelitvijo čepka na dva dela, povezana s tankim in upogljivim »mostičkom«, imenovanim »C-bridge Design«. Večji del čepka je oblikovan kot zrno fižola, kar omogoča, da se lepo prilega razporku med uhljem in površino glave zaradi ergonomije. Baterija je nameščena v tem delu, medtem ko je zvočni gonilnik vgrajen v kroglico na drugi strani povezovalnega elementa. Ko čepek pravilno namestite na rob uhlja, je trdno nameščen, hkrati pa zagotavlja, da je dno kroglice z mrežico, skozi katero se širijo zvočni valovi, tik nad odprtino v slušnem kanalu. Poleg tega je Huawei v slušalke vgradil funkcije, ki preprečujejo, da bi kljub »odprtosti« zvočnega gonilnika bližnji ljudje slišali zvok iz slušalk, kar je še posebej pomembno za zagotavljanje zasebnosti med telefonskimi pogovori. Ni se mogoče izogniti temu, da bi nekaj zvoka ušlo v okolico, zato je priporočljivo, da glasnost ne preseže 80 odstotkov, v kolikor ne želite motiti ostalih.

Med neuporabo slušalke varno shranite v polnilno škatlico, ki ne izstopa veliko od prejšnjih Huaweievih modelov, saj ima nežne oblikovne linije in je dokaj minimalistična. Na spodnjem delu škatlice je priključek USB tipa C za polnjenje, na desnem boku je tipka za seznanjanje slušalk z napravami preko vmesnika Bluetooth, medtem ko je na sredini manjša svetleča sijalka. Sveti, ko odprete škatlico, in s tem prikaže stanje njene baterije. Zelena barva označuje stanje nad 75 odstotkov pripravljenosti, rumena med 25 in 75 odstotki, rdeča pa pod 25 odstotkov.

Čisto drugačen položaj v ušesu

Sprva se lahko pojavijo manjše težave, saj smo navajeni čepke preprosto zatakniti v uho. Vendar tega pri slušalkah FreeClip ne smemo storiti. Namesto tega jih je treba nežno potisniti preko hrustanca uhlja in se ne pretirano spraševati, ali so pravilno nameščeni. Ko sta pravilno nameščena, boste to občutili. Po nekaj poskusih se boste privadili novemu načinu in ju že podzavestno namestili na pravi mesti. Slušalke FreeClip so tudi prve, ki ne ločijo med desnim in levim čepkom. Ne glede na to, v katerem ušesu so, slušalke to zaznajo in samodejno prilagodijo predvajanje zvoka. Tudi če med poslušanjem zamenjate čepka, se prilagoditev hitro izvede in prej levi čepek bo začel predavati desni zvočni kanal.

huawei freeclip brezžične slušalke

Slušalke FreeClip omogočajo sočasno povezavo z dvema napravama, kar je še posebej praktično, ko na primer gledate film na prenosniku in hkrati prejmete klic na telefon. V tem primeru se slušalke samodejno preklopijo na telefon, da lahko nemudoma sprejmete klic. Ko čepek vzamete iz ušesa, se predvajanje avtomatsko prekine, medtem ko so omejene možnosti upravljanja na voljo preko občutljivosti na dotik obeh »kroglic«.

Sprememba »ukazov« z dotikom je omogočena v aplikaciji AI Life, kjer najdete tudi nekaj možnosti za prilagajanje zvočnih načinov. Vsekakor je smiselno namestiti to aplikacijo na vaš telefon, saj vam omogoča dodatno prilagodljivost in nadzor nad slušalkami.

Pričakovane zmogljivosti in kakovost zvoka

Zmogljivosti slušalk FreeClip so znotraj omejitev, ki jih postavlja njihova odprta zasnova. Kljub uporabi naprednih tehnologij je nekaj uhajanja zvoka v okolico neizogibno, a je kakovost zvoka in uravnoteženost zvočnih frekvenc razmeroma dobra. Seveda je treba upoštevati, da slušalke odprtega tipa ne morejo zagotoviti enake kakovosti zvoka kot »pravi« ušesni čepki, na primer Freebuds Pro 2. Vendar pa nudijo inovativno obliko kot svojevrsten modni dodatek ob hkratni solidni reprodukciji zvoka.

Pomembna lastnost vseh slušalk je življenjska doba baterije, saj je izredno težko uskladiti željo po čim manjšem in lahkem čepku s potrebo po velikosti baterije. Huawei je v tem primeru dosegel dobro razmerje. Kljub majhni kapaciteti baterije, ki znaša samo 55 miliamperskih ur, slušalke omogočajo do 8 ur delovanja. Dodatnih 36 ur delovanja pa zagotovi baterija v polnilni škatlici. Velika prednost je tudi hitro polnjenje, kar olajša uporabo slušalk in omogoča, da hitro nadaljujete z uporabo, ko so baterije prazne.

Prave stereo brezžične slušalke (TWS) Huawei FreeClip skorajda nimajo konkurence na trgu, saj si prizadevajo za vzpostavitev lastne kategorije. Gre za elegantno in inovativno rešitev, ki je ni neposredno mogoče primerjati z nobenimi drugimi brezžičnimi ušesnimi čepki. Morda niso primerne za vse, vendar so kot naročene za tiste, ki si želijo izstopati in hkrati cenijo svoj edinstveni modni slog.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.