Facebook kupil Giphy za 400 milijonov dolarjev

Facebook je kupil podjetje Giphy za 400 milijonov dolarjev. Giphy, ki se ukvarja z izdelavo GIF-ov, je tako postal »sodelavec« Facebooka, Messengerja, Instagrama, WhatsAppa in drugih. Sodeč prav po Facebooku, je promet podjetja Giphy odvisen prav od omenjenih aplikacij. Največ prav od Instagrama in Facebooka, kar je kar logična ugotovitev.

»Uporabniki bodo še vedno lahko uploadali GIFe. Ustvarjalci in njihovi sodelavci bodo še vedno ustvarjali tako kot do sedaj,« je pojasnil Vishal Shah iz podjetja Instagram. Prodaja podjetja je bila po vseh poročanjih vredna 400 milijonov dolarjev. Facebook je pred tem kupil Instagram za 1 milijardo in WhatsApp za kar 19 milijard dolarjev. Nekaj je bilo denarja, nekaj delnic in še nekaj v drugih valutah.

Kaj pa Twitter, Pinterest, TikTok in Reddit?

Odgovorni pri Facebooku sicer pravijo, da se stvari zaenkrat ne bodo spremenile in bo Giphy ostal odprt do vseh aplikacij. Seveda pa obstaja možnost, da pride do določenih trenj med temi aplikacijami, ki so direktni konkurent Facebook skupine. Tako je tudi na njihovi spletni strani že spremenjeno ime, ki je zdaj Facebook GIFs

Na kratko o Giphyu

Giphy je podjetje, ki je nastalo leta 2013 v New Yorku. Sprva je deloval kot iskalnik GIF-ov, potem pa že naslednje leto začel postal ustvarjalnica le teh. Istega leta je bil uvrščen na seznam Top 100 spletnih strani. Najprej se je povezal s Facebookom in Twitterjem nato pa nadaljeval svojo pot do slave. Med drugim Giphy za svoje marketinške poteze uporabljajo tudi podjetja Disney, Pepsi in Calvin Klein.

Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

VIRThe Verge
Prejšnji članekSi tudi ti brez motivacije za študij?
Naslednji članekNevarnosti fitnes obsesije
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.