Google Maps s temnim načinom tudi za iOS

Google Maps aplikacija bo končno dobila tudi temno različico na operacijskem sistemu iOS. Apple je funkcijo predstavil že ob predstavitvi iOS 13, a se je vse skupaj nekoliko zavleklo. Google je zdaj v svojem zapisu delil podatke o novi funkciji, ki ne bo vključevala le temnega načina oziroma izbire Dark Mode.

Temni način za zemljevide

V zapisu na svojih spletnih straneh sta Apple in Google objavila novico, da bo kmalu na voljo temni način Googlovih zemljevidov. Na telefonu bo prišla v naslednjih dneh oziroma tednih, odvisno od lokacije in telefona samega.

Za tiste, ki že zdaj uporabljate temni način, vklop ne bo predstavljal nobenih težav. Temni način se bo na IPhonu ali iPadu avtomatsko spremenil v temni način. Če imate spremembe nastavljene na avtomatsko. Če jih nimate, pa lahko to spremenite v nastavitvah.

Settings -> Display & Brightness -> Dark oziroma Automatic

V kolikor boste izbrali možnost Automatic, bo Google sam spreminjal način iz temnega v svetlega. Spreminjal ga bo glede na nastavitve drugih funkcij, urnik ali ob spremljanju zahoda in vzhoda Sonca. Vse je možno.

Videz temnega načina za zemljevide
Videz temnega načina za zemljevide

Tudi druge funkcije Google Mapsov

To pa ni edina funkcija, ki bo dodana Google Mapso na sistemu iOS. Na domači ekran bo možno dodati tudi tako imenovane Widgete. Izbirali boste lahko med različnimi možnostmi, vsekakor pa bodo tam pregled cestnega prometa, bližnjice in shranjene lokacije.

Dodatek bo tudi glede samih lokacij. Od zdaj bo možno deljenje lokacije za uporabnike aplikacije iMessage in to s hitrejšo bližnjico. Za varnost bo poskrbljeno tako, da bo vaša lokacija vidna le eno uro. Če pa jo boste želeli ugasniti, boste to lahko storili v aplikaciji sami.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekHuawei FreeBuds 4: Slušalke za novo študijsko leto!
Naslednji članekProgram, ki med sprejemanjem glasbe piše besedila lahko preizkusiš tudi ti

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.