Huawei bo na konferenci HDC.Together razkril pomembne novosti

Med 10. in 12. septembrom bo Huawei v kitajskem mestu Dongguan organiziral konferenco za razvijalce, na kateri bodo predstavili novosti o storitvah HMS Core 5.0, novi generaciji operacijskega sistema HarmonyOS, EMUI 11 ter razkrili številne druge zanimive tehnologije.

Leto 2020 je prineslo novo obdobje povezljivosti s hitrim širjenjem mobilnih omrežij pete generacij (5G) in umetne inteligence. Oboje je pomemben del Huaweievih mobilnih storitev, ki jih je do zdaj sprejelo več kot 1,6 milijona razvijalcev iz celega sveta, dostopne pa so več kot 700 milijonom uporabnikom. Prav tako pomemben je tudi operacijski sistem Harmony OS, saj povezuje različne naprave in omogoča težko pričakovano brezhibno in z umetno inteligenco podprto pametno življenje. To so glavni poudarki podjetja Huawei pred letošnjo konferenco za razvijalce.

Na lanski konferenci je Huawei presenetil tehnološki svet z najavo porazdeljenega operacijskega sistema HarmonyOS, ki bo tudi na letošnjem dogodku pomemben vsebinski dejavnik. Da bi zadostil zahtevam, ki jih pred operacijski sistem postavlja pametna doba interneta vsega (IoE), je HarmonyOS veliko bolj neodvisen od strojne opreme, na kateri teče. To aplikacijam omogoča, da vedno v celoti izkoristijo strojne vire, ki so jim na voljo, razvijalcem pa, da jo razvijejo enkrat, nato pa deluje na različnih napravah. S pomočjo mehanizma zmanjševanja zakasnitve pri odzivu aplikacije ter visoko zmogljive komunikacije med procesi, pa je rešena težava nezadostne učinkovitosti sistema. Zaradi majhnega jedra ter formalne metode preverjanja, je sistem HarmonyOS tudi varnejši.

Porazdeljena tehnologija Huaweia ima pomembno vlogo tudi pri novi različici operacijskega sistema EMUI 11, ki temelji na sistemu Android in bo luč sveta ugledal na letošnji konferenci za razvijalce. S trenutno različico EMUI 10.1 je Huawei uporabnikom ponudil inovativne funkcije in aplikacije, ki jih bo nova različica dvignila na naslednjo raven uporabnosti, hkrati pa bo prinesla tudi vse prednosti, ki jih obljublja Android 11. Ta bo uporabnikom prinesla celostno pametno izkušnjo, razvijalcem pa se ne bo treba soočati z razdrobljenostjo in zapletenostjo strojne opreme, ampak bodo lažje razvili aplikacije, ki bodo potem delovale na vseh napravah.

Huawei izpolnjuje dano zavezo gradnje lastnega ekosistema naprav, aplikacij in storitev, zato bo pomemben del letošnje konference predstavitev nove generacije Huaweievih mobilnih storitev Huawei Core 5. Lani je Huawei razvijalcem ponudil, da se lahko osredotočijo na idejo ter izvedejo enotočkovni dostop in pametno distribucijo na vse naprave po svetu, letos pa lahko pričakujemo nove storitve, ki bodo njihove napore še dodatno poenostavile.

Po napovedih bo Huawei na konferenci za razvijalce predstavil še nekatere druge nove napredne tehnologije. Udeležencem bodo na voljo podrobna tehnična predavanja strokovnjakov. Prek 300 tehnološko usmerjenih predavanj in prek 500 predavanj, na katerih bodo poglede na industrijo predstavili strokovnjaki partnerskih podjetij, ki Huaweiu pomagajo pri razvoju ekosistema.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.