Huawei izdal poročilo o napredku na področju trajnosti

Družba Huawei Consumer BG je objavila poročilo o napredku na področju trajnosti, ki poudarja izboljšave na štirih področjih. Dostopnosti do informacij, izobraževanja in zdravja, varstvo okolja in odgovornosti podjetja, ki so prvič del samostojnega poročila.

»Za doseganje trajnostnega razvoja verjamemo, da gresta izpolnjevanje odgovornosti podjetja in spodbujanje inovacij z roko v roki. Trajnost je ena naših glavnih prednostnih nalog in je v celoti vključena v strategijo poslovnega razvoja. Prizadevamo si za demokratizacijo dostopa do inovativne tehnologije za premostitev digitalne ločnice, da bodo lahko vsi uživali v brezhibnem življenju, podprtem z umetno inteligenco,« je povedal Wan Biao, izvršni direktor Huawei Consumer BG.

Poslanstvo in odgovornost družbe Huawei je omogočiti enak dostop do tehnološkega napredka. Z EMUI 5.1 so leta 2017 začeli izboljševati funkcije za dostopnost, da bi izboljšal izkušnjo uporabe uporabnikom s telesnimi okvarami. Do danes vključuje 15 različnih možnosti uporabe, ki jih mesečno uporablja 15 milijonov ljudi.

Vrednost tehnologije je v tem, kako spodbuja spremembe. Z vključitvijo storitev upravljanja z zdravjem v pametne naprave je Huawei uporabnikom omogočil, da skrb za zdravje vzamejo v svoje roke. Skoraj dva milijona uporabnikov je v ta namen iz trgovine AppGallery preneslo aplikacijo Heart Health Research, ki je pomagala prepoznati več kot 4200 sumov atrijske fibrilacije.

Wan Biao, izvršni direktor Huawei Consumer BG.
Wan Biao, izvršni direktor Huawei Consumer BG.

Huawei se je vedno zavzemal za zeleno zasnovo izdelkov in njihov čim manjši vpliv na okolje, zato v pametne naprave vgrajuje večplastne integrirane rešitve varčevanja z energijo. Glede na preizkuse porabe energije med delovanjem tipične aplikacije so med leti 2015 in 2019 povečali energijsko učinkovitost pametnih telefonov za približno 50 %. S programom menjave pa so v istem časovnem obdobju pol milijona pametnim telefonom našli novega lastnika. Uporabo plastike pri embalaži družine pametnih telefonov Huawei P40 so zmanjšali za 17 %, kar pomeni 17,5 tone manjšo porabo na 10 milijonov izdelanih naprav. Še večji napredek bo pomenila standardizacija embalaže naprav družine Mate oziroma 55 g manj porabljenega materiala glede na embalažo naprav družine Huawei Mate 7. Na vsakih deset milijonov izdelanih naprav bo Huawei prihranil 550 ton papirja, kar ustreza približno 9.350 drevesom.

Družba Huawei Consumer BG aktivno sodeluje z razvijalci, dobavitelji in industrijskimi združenji s ciljem proaktivnega trajnostnega razvoja. Dobaviteljem na primer pomagajo zaznati emisije ogljika, da so jih lahko v letu 2019 zmanjšali za 540.000 ton. Izvedli so tudi pogovore s 15 tisoč zaposlenimi, da bi spoznali njihove življenjske in delovne razmere, v prizadevanjih oblikovanja boljšega in varnejšega okolja.

Objava poročila postavlja novo ravan trajnosti in družbene odgovornosti. V družbi Huawei Consumer BG verjamejo, da pomagajo že najmanjše spremembe. Od zmanjševanja ogljičnega odtisa do izboljševanja funkcij za dostopnost si bodo še naprej prizadevali ustvariti boljši svet za vse.

Širok ekosistem naprav Huawei

Huawei je pred kratkim predstavil pametni telefon Huawei P smart 2021, ki se pridružuje nedavno predstavljenim brezžičnim slušalkam Huawei FreeBuds Pro in Huawei FreeLace Pro z izboljšanim sistemom aktivnega dušenja hrupa in novimi funkcijami osredotočenimi na potrebe uporabnikov, ter pametnima urama Huawei Watch GT 2 Pro in Huawei Watch Fit z naprednimi funkcijami beleženja aktivnosti in novimi načini vadbe.

Za več obiščite spletno povezavo: https://consumer.huawei.com/si/

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.